Offensiv Clinton tok grepet

NEW YORK (Dagbladet): Bill Clinton var rolig, avbalansert og imøtekommende da spørsmål om sex, løgn og videofilmer ble hovedsak på pressekonferansen med Tsjekkias president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var ingen uforberedt president som møtte på en av sine tøffeste pressekonferanser, for han har ingen planer om å gå av.

- Alt er mulig, og ingenting er sikkert, sa han så treffende om verdenssituasjonen. Nærmere sin egen virkelighet kunne han ikke komme. Presidenten møtte i går pressen for første gang etter at Starr-rapporten ble offentliggjort. Han hadde tilsynelatende full kontroll og svarte på alle nærgående spørsmål, men unnlot å gå i detaljer. Han advarte Kongressen mot å bli sittende fast i en hengemyr av detaljer i Lewinsky-saken.

Autoriteten i behold

På spørsmål om han har mistet moralsk autoritet i utenrikspolitikken svarte Clinton:

- Den autoriteten må du demonstrere hver dag. USA har en viktig rolle i forhold til krisen i Russland, i Midtøsten og i Kosovo. Jeg har oppmerksomheten rettet mot det som er jobben min hver dag. Samtidig arbeider jeg like mye for at familien min skal komme gjennom den smertefulle prosessen vi nå befinner oss i.

Ordkløveri

Hva med ordkløveriet hans om å ha løyet om sex med Monica Lewinsky? - Jeg har sagt at jeg har gjort noe galt i over en måned nå. Den prosessen må gå sin gang, og jeg må styre landet og tar vare på mine nærmeste, sa Clinton, og fortalte helt rolig om smerten han opplever å ha påført sine nærmeste etter Lewinsky-skandalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer