Offensiv Clinton tok grepet

NEW YORK (Dagbladet): Bill Clinton var rolig, avbalansert og imøtekommende da spørsmål om sex, løgn og videofilmer ble hovedsak på pressekonferansen med Tsjekkias president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ingen uforberedt president som møtte på en av sine tøffeste pressekonferanser, for han har ingen planer om å gå av.

- Alt er mulig, og ingenting er sikkert, sa han så treffende om verdenssituasjonen. Nærmere sin egen virkelighet kunne han ikke komme.
Presidenten møtte i går pressen for første gang etter at Starr-rapporten ble offentliggjort. Han hadde tilsynelatende full kontroll og svarte på alle nærgående spørsmål, men unnlot å gå i detaljer. Han advarte Kongressen mot å bli sittende fast i en hengemyr av detaljer i Lewinsky-saken.

Autoriteten i behold

På spørsmål om han har mistet moralsk autoritet i utenrikspolitikken svarte Clinton:

- Den autoriteten må du demonstrere hver dag. USA har en viktig rolle i forhold til krisen i Russland, i Midtøsten og i Kosovo. Jeg har oppmerksomheten rettet mot det som er jobben min hver dag. Samtidig arbeider jeg like mye for at familien min skal komme gjennom den smertefulle prosessen vi nå befinner oss i.

Ordkløveri

Hva med ordkløveriet hans om å ha løyet om sex med Monica Lewinsky?
- Jeg har sagt at jeg har gjort noe galt i over en måned nå. Den prosessen må gå sin gang, og jeg må styre landet og tar vare på mine nærmeste, sa Clinton, og fortalte helt rolig om smerten han opplever å ha påført sine nærmeste etter Lewinsky-skandalen.

Enorm støtte

- Når får Representantenes hus gjøre jobben sin og jeg gjøre jobben min. Jeg håper vi kan samarbeide slik at dette blir mulig. Nå får folket dømme, sa Clinton, som tydelig var oppløftet av den enorme støtten han har fått særlig fra svarte amerikanere.

Han lovte at hans siste to år blant annet skal brukes til å gjennomføre lover som sikrer utdanning og økonomisk minstegrunnlag for samfunnets fattigste.