Offensiv mot Saddams regime

En journalist ble drept og minst tre andre såret da USA i dag skjøt mot hotellet til journalistene i Bagdad. - Jeg så mange sårete bli båret ut, sier Åsne Seierstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 1435: Iranske studenter peprer Storbritannias ambassade i Teheran med bensinbomber og roper slagordet "død over Amerika, død over Storbritannia".

Klokka 13.32: Styrker fra US marines erobrer Rashid militær-flyplass øst i Bagdad uten å møte motstand, hevder en amerikansk offiser. Flyplassen ligger fem kilometer fra sentrum. Klokka 13.30: Talsmannen for USAs militære hovedkvarter i Qatar, brigadegeneral Vincent Brooks, benekter at journalister var målet da en amerikansk stridsvogn skjøt mot Palestine hotel i sentrum av Bagdad i formiddag. Pressekonferansen pågår fortsatt.

USAs styrker har innledet en rkaftig offensiv mot det irakiske regimets kontorer i millionbyen.

Irakerne forsøkte seg på et motangrep i morgentimene. Busser og lastebiler med soldater ble sendt over elva Tigris for å angripe en amerikansk stilling i et viktig veikryss.

Ifølge USA ble 50 irakere drept da motangrepet ble slått tilbake.

Klokka 1230: På en pressekonferanse i Irland framholder president George Bush og statsminister Tony Blair at Saddams regime er i ferd med å kollapse. De lover at FN får en viktig rolle når krigen er slutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer