Offentlig ansatte? Nei takk!

Næringslivet sier nei takk til ansatte fra offentlig sektor. De er for lite resultatorienterte og for opptatt av regler og arbeidstid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette kommer fram i en undersøkelse blant norske næringslivs-ledere som ukeavisa Mandag Morgen har fått utført. 436 næringslivsledere i det private næringsliv har deltatt i undersøkelsen. Når de blir bedt om å vurdere ansettelse av medarbeidere med ellers like kvalifikasjoner, blir kandidater med erfaring fra private bedrifter plassert langt foran kandidater fra det offentlige.

Det kommer også fram at jo lenger du har vært i offentlig sektor, jo mindre attraktiv blir du for næringslivet.

Lønnsomhet

- I det private næringsliv har vi ofte kniven på strupen i forhold til krav om lønnsomhet. Vi har krav fra eiere, investorer og banker hele tida. I offentlig sektor er man ikke vant til å ha resultatkrav på samme måte. Selv om man har målkrav, vet man at arbeidsplassene uansett vil bestå. Det gjør litt med deg, sier kommersiell direktør i Pan Fish, Therese Log Bergjord, til Dagbladet.

- Talentbase

- Jeg mener ikke det er noen ulempe med litt erfaring fra det offentlige. Men er man lenge i offentlig virksomhet, tror jeg man venner seg til et beskyttet system med trege beslutningsprosesser. Man må i alle fall bruke tid på å omstille seg, sier Log Bergjord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer