Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Offentlig diskriminering

Utlendingsdirektoratet (UDI) bruker opptil tre ganger så lang tid på å behandle søknader fra mørkhudede sammenlignet med søknader fra hvite.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens amerikanere og europere får svar på søknader etter fire-fem måneder, må afrikanere og asiatere vente i over ett år, skriver Dagsavisen.

Dette kommer fram i en intern oversikt fra UDI som Aslam Ahsan har fått tak i. Han mener at dette innebærer at det finnes en kø for hvite og en for dem med svart hud.

Informasjonssjef Frode Forfang i UDI avviser at det eksisterer slike sorteringsmekanismer. Variasjoner i saksbehandlingstiden skyldes omorganisering innad i UDI, sier Forfang til Dagsavisen.

Omorganisering omfatter bl.a. landinndeling, og nå skal seksjonen som jobber med søknader med utgangspunkt i Afrika og Sørøst-Asia få flere ressurser. Målet er likhet i saksbehandlingstid sier Forfang, men kan ikke love noe som helst. Visumsaker krever grundigere undersøkelser for søkere fra enkelte land, understreker han.