Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Offentlig kunst

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen i sosialkomiteen på Stortinget, Olav Gunnar Ballo, er misfornøyd med kunsten i komitérommet, og vil ha fjernet et bilde av professor Sverre Wyller fra veggen. Det er «bemalt bølgepapp», sier Ballo som syns det virker ødeleggende på arbeidsmiljøet.

Det er viktig å lytte til stortingsrepresentanter når de uttaler seg om kunst, for også da representerer de jo pr. definisjon folket. Men det er komet mye rart ut av kunstdebattene i nasjonalforsamlingen, både de som har handlet om teater («Guds grønne enger»), lyrikk (modernismen) og bildekunsten (Slettemark). Heldigvis har Stortinget også rådd seg med en sakkyndig komité av kunstkyndige, der visepresident Inge Lønning er leder. Som teolog kan han se det hele under en høyere himmel, og lar bildet henge til over valget. Som han sier: Da kan det komme «nye representanter med en annen smak enn de sittende». Og vi legger til: Utsmykkingen av Stortinget er ingen privatsak som angår arbeidsmiljøet. Utsmykkingen i offentlige bygg skal både glede og forarge, men framfor alt være representativ for norsk kunst.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media