Eiendomsskatt

Offentlige barnehager slipper eiendomsskatt. Det gjør ikke private barnehager: - Går ut over barna

Byrådet viser til loven. Høyresida kjøper ikke forklaringen. 

- VELDIG RART:Stortingsrepresentant Kristin Vinje (H) mener det burde være formålet, ikke eierskapet, som avgjør om man betaler eiendomsskatt. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
- VELDIG RART:Stortingsrepresentant Kristin Vinje (H) mener det burde være formålet, ikke eierskapet, som avgjør om man betaler eiendomsskatt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): De rødgrønne har innført eiendomsskatt i Oslo etter valgseieren i 2015. Offentlig barnehager slipper den ekstra skatten, mens hovedstadens mange private barnehager må betale eiendomsskatt.

Det mener Kristin Vinje (H) er blodig urettferdig.

- Jeg synes det er veldig rart. Det burde være formålet - ikke eierskapet - som avgjør om man betaler eiendomsskatt. Dette føyer seg inn i rekken av områder hvor byrådet i Oslo forsøker å hindre private i å lykkes med velferdstjenester. Her ser de en ny mulighet for å gjøre det, sier hun.

Vinje er tidligere utdanningsbyråd i hovestaden. Hun viser til at det offentlige var avhengig av private barnehager for å komme i mål med barnehageløftet, som skulle garantere småbarnsfamilier barnehageplass.

Forlanger lik behandling

Nå takker Oslo kommune de private for innsatsen ved å skatte dem, ifølge Vinje.

- Private barnehager ble jo ønsket hjertelig velkommen inn i varmen etter barnehageløftet. Vi er avhengig av private barnehager, og vi ser også at foreldrene er kjempefornøyd. Da er det ekstra synd å vite at eiendomsskatten til de rødgrønne tas fra driften og går ut over barna til syvende og sist, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer