- Offentlige instanser for dårlige til å melde fra om vold mot barn

Barnevernssjef forarget.

REDD FOR AT ENKELTE TILFELLER FALLER IGJENNOM: Barnevernssjef i bydel Stovner i Oslo Espen Lilleberg er redd for at alvorlige tilfeller av vold og omsorgssvikt skal falle igjennom når legevakta og andre instanser går utenom barnevernet i første runde. Foto: REUTERS/SCANPIX
REDD FOR AT ENKELTE TILFELLER FALLER IGJENNOM: Barnevernssjef i bydel Stovner i Oslo Espen Lilleberg er redd for at alvorlige tilfeller av vold og omsorgssvikt skal falle igjennom når legevakta og andre instanser går utenom barnevernet i første runde. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Legevakta og andre offentlige instanser sender altfor få bekymringsmeldinger til barnevernet, mener barnevernssjef i bydel Stovner Espen Lilleberg.

Bydelen har mottatt 680 bekymringsmeldinger fra ulike instanser siden 1. januar 2007, og bare én av disse var fra legevakta.

Lilleberg mener dette er altfor lite.

- Dette problemet gjelder over hele landet, og ikke bare legevakta, men store deler av det offentlige apparatet, sier Lilleberg til Dagbladet.no. Han peker på at det er stor forskjell på tallet på barn som kan være utsatt for vold eller omsorgssvikt og tallet på meldinger til barnevernet, som for Oslo i 2008 var 3934 totalt.

- Rundt åtte prosent av barn i Norge har opplevd grov omsorgssvikt eller vold. 200 000 barn lever med rusmisbrukere eller psykisk syke foreldre.

Henviser til helsestasjonerI fjor behandlet legevakta i Oslo 10 000 skader hos barn, men bare 100 bekymringsmeldinger ble sendt til barnevernet.

Bare 200 av bekymringsmeldingene barnevernet mottar kommer fra legevakt, leger og sykehus, ifølge NRK. Legevakta i Oslo melder i gjennomsnitt to tilfeller i uka til barnevernet der det er mistanke om vold eller omsorgssvikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer