Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ghislaine Maxwell

Offentliggjør «ekstremt personlige» dokumenter

En domstol i New York har besluttet at dokumenter knyttet til forholdet mellom Ghislaine Maxwell og Jeffrey Epstein skal offentliggjøres.

Jeffrey Epstein og  Ghislaine Maxwell. Maxwell ble pågrepet i dag 020720 melder amerikanske medier. Bildet kan brukes fritt i 15 år fra dato 020720, kan IKKE brukes som cover. Foto: Patrick McMullan / Getty Image
Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell. Maxwell ble pågrepet i dag 020720 melder amerikanske medier. Bildet kan brukes fritt i 15 år fra dato 020720, kan IKKE brukes som cover. Foto: Patrick McMullan / Getty Image Vis mer

NEW YORK (Dagbladet): Den tidligere sosietetskvinnen Ghislaine Maxwell (58) sitter varetektsfengslet i New York siktet for å ha hjulpet den nå avdøde milliardæren Jeffrey Epstein med sexhandel og overgrep mot mindreårige.

Hun ble pågrepet i begynnelsen av juli i New Hampshire etter nesten ett år på rømmen. I et tidligere rettssmøte nektet hun straffskyld. Rettssaken mot henne skal etter planen starte juli neste år.

Torsdag besluttet en dommer i den føderale domstolen i Manhattan at en samling «ekstremt personlige» dokumenter fra et sivilt søksmål mot henne skal offentliggjøres. Dokumentene er knyttet til et vitnemål hun ga i saken samt korrespondanse mellom henne og Epstein i begynnelsen av 2015.

ARRESTERT: Fungerende statsadvokat i New York, Audrey Strauss, peker ut Ghislaine Maxwell som medhjelperen til sexforbryteren Jeffrey Epstein. Video: AP Vis mer

Anklager

Søksmålet den gangen kom fra Virginia Giuffre, som offentlig har sagt offentlig at Maxwell rekrutterte henne til å jobbe for Epstein som massør da hun var 15 år gammel, og allerede jobbet som garderobevakt i Donald Trumps sted, Mar-a-Lago i Palm Beach i Florida.

Det er inngått forlik i dette søksmålet hvor Giuffre hevdet at Maxwell ærekrenket henne ved å si at hun var en løgner da hun anklaget Epstein for seksuelle overgrep.

Maxwells advokater har kjempet for å holde disse dokumentene hemmelig. De hevder at «denne serien av forsøk på å overbevise Maxwell om å svare på påtrengende spørsmål om sexlivet sitt» er «ekstremt personlig, konfidensielt og utsatt for betydelig misbruk fra media», ifølge The Guardian.

Dommer Loretta Preska i New York mener imidlertid at disse dokumentene skal offentliggjøres i løpet av én uke. Maxwells advokater planlegger å anke beslutningen.

En del av dokumentene fra det samme søksmålet ble offentliggjort i august i fjor. De inneholdt sensasjonelle påstander og benektelser av at verdensledere var involvert i Epsteins menneskehandel.

Epstein ble arrestert for anklager om seksuelle overgrep og menneskehandel i juli i fjor. Kort tid seinere ble han funnet død på fengselscella. Rettsmedisineren konkluderte med at han hadde tatt sitt eget liv.

SAMMEN: Virginia Giuffre avbildet sammen med Ghislaine Maxwell og prins Andrew i London. Foto: NETFLIX © 2020 Netflix
SAMMEN: Virginia Giuffre avbildet sammen med Ghislaine Maxwell og prins Andrew i London. Foto: NETFLIX © 2020 Netflix Vis mer

- Ønsker henne alt godt

Saken rundt Epstein og Maxwell impliserer mange rike og mektige mennesker i kretsen rundt dem. Amerikanske etterforskere har gjort det klart at de ønsker å snakke med britiske prins Andrew, som var en venn av dem.

MØTER PRESSEN: På dagens pressekonferanse fikk Donald Trump spørsmål om Ghislaine Maxwell. Video: AP Vis mer

Denne uka kommenterte også USAs president, Donald Trump, siktelsen mot Maxwell på en coronapressekonferanse i Det hvite hus.

- Mange vil vite om hun vil snakke om mektige mennesker. Vi har snakket om prins Andrew tidligere. Clintons oppførsel har blitt kritisert. Tror du hun vil gjøre det? spurte en reporter Trump.

- Jeg vet ikke, jeg har ikke fulgt med så nøye. Jeg ønsker henne alt godt, for å være ærlig. Jeg har møtt henne flere ganger opp igjennom åra, spesielt siden jeg bodde i Palm Beach, og de bodde i Palm Beach. Men jeg ønsker henne alt godt, jeg kjenner ikke situasjonen med prins Andrew, svarte Trump.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!