Offentliggjør kluss

Når du har vært president er skriblerier ting som blir tatt vare på. Kennedy hadde en stygg håndskrift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
 • JFK library

  (Dagbladet.no): Har du planer om å bli president bør du tenke på hva du skribler ned. I dag har en rekke personlige skriblerier som John F. Kennedy i sin tid rablet ned blitt gjort offentlige. Det skjer på på markeringen av dagen da Kennedy ble myrdet i Dallas i 1963 melder AP

  Helt fram til i dag har Kenndey-klusset vært klassifisert materiale som har blitt oppbevart i John F. Kennedy Library and Museum i Boston.

  Rablet om Texas

  Det dreier seg om 135 sider med dilldall. Kennedys sekretær Evelyn Lincoln fulgte ham både som senator og president. Hun holdt orden på det tilsynelatende betydningsløse. Da han forlot møter lot han ofte papirene ligge igjen. Men Lincoln samlet dem sammen og merket dem med dato og «KS» og «KP» da han var henholdsvis i Senatet og i Det hvite hus.

  En av lappene rablet Kennedey på da han satt om bord i Air Force One før han landet i Jackson Hole, Wyoming for kvelden den 25. september 1963. Rett under presidentens segl som var trykket på papiret skrev han «Report action in Texas» eller «Request action in Texas». Under dette skrev han «John Connolly», som på den tida var guvernør i Texas.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.