Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Offentliggjør minekart etter 55 år

Etter 55 år offentliggjør Forsvarsdepartementet kartene som viser hvor tyske og britiske styrker la miner langs norskekysten under andre verdenskrig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var Forsvaret som tok initiativet til offentliggjøringen. Etter å ha diskutert saken med Justisdepartementet, har vi nå bestemt oss for å offentliggjøre disse kartene, sier seniorrådgiver Kåre Helland-Olsen i Forsvarsdepartementet.

Lenker til kartene vil bli lagt ut på http://www.mil.no/pressesenter etter hvert som de blir bearbeidet elektronisk.

De mange minene som ble lagt fra 1940 til 1945 har gjennom hele etterkrigstiden skapt problemer for fiskerinæringen. De siste månedene har særlig fiskere som har begynt å tråle etter sjøkreps i et område utenfor Nord-Rogaland og Sør-Hordaland fått merke problemet. Ved ett tilfelle fikk en båt fire miner i trålen.

Forsvarsdepartementet understreker at kartene er svært usikre. De viser hvor minefelt var planlagt, og ikke nødvendigvis hvor miner faktisk ble lagt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media