Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Offentliggjør navn på død mann i Vengsøya-saken

Ei uke etter at mannen ble funnet død, offentliggjør politiet navnet på vedkommende.

SIKTET: En person er siktet for blant annet kroppskrenkelse etter at en mann ble funnet død på Vengsøya i Tromsø forrige uke. Foto: Øystein Solvang / Nordlys / NTB scanpix
SIKTET: En person er siktet for blant annet kroppskrenkelse etter at en mann ble funnet død på Vengsøya i Tromsø forrige uke. Foto: Øystein Solvang / Nordlys / NTB scanpix Vis mer

Politiet offentliggjør navnet på mannen som ble funnet død på Vengsøya i Tromsø forrige uke.

- Den døde er Roger Brian Hart, 55 år, fra Storbritannia. Hart var fisker og oppholdt seg på Vengsøya i forbindelse med arbeid, heter det i en pressemelding fra politiet.

Navnet offentliggjøres i samråd med de pårørende.

Mistenkelig dødsfall

Politiet var raskt ute med å betegne dødsfallet som mistenkelig, og seinere samme dag den døde mannen ble funnet, ble en mann i slutten av 20-åra pågrepet.

Mannen, som er norsk statsborger og tidligere kjent av politiet, er siktet for kroppskrenkelse. I dag opplyser politiet om at mannen også er siktet for å ha hensatt en annen i hjelpeløs tilstand med fare for liv, kropp eller helse.

- Han har forklart seg om det, uten at jeg ønsker å gå i detalj om hva han har forklart. Personlig sett endrer ikke siktelsen noe for siktede. Han har det tungt og er veldig lei seg for at en person er omkommet, forsvarer Ken Olav Warth til Dagbladet.

- Han kjenner seg altså ikke igjen i å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand?

- Han har forklart seg om det. Det ligger vell i kortene når han ikke erkjenner straffskyld, svarer Warth.

Fredag forrige uke ble siktede varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud. Siktede begjærte seg løslatt under møtet, fortalte Warth til Dagbladet.

Kontaktet politiet

Det skal ha oppstått en konfrontasjon mellom fornærmede og siktede onsdag kveld forrige uke. Dagen etter ble mannen funnet død.

- Siktede kontaktet politiet kort tid etter han fikk opplysninger om at vedkommende var observert død, sa Warth.

Avdøde ble funnet i en leilighet tilknyttet fiskemottaket på den lille øya. Ifølge politiadvokat Birkelund hadde siktede dratt fra stedet da han ringte politiet.

De to var bekjente, og hadde møttes i jobbsammenheng.

Den avdøde er obdusert, men obduksjonen ga ikke noen entydig dødsårsak.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media