Offentliggjør navnet på politimannen som drepte ubevæpnet tenåring

Etter dager med press.

GA UT NAVNET: Politisjef Thomas Jackson ga ut navnet på politimannen som lørdag skjøt og drepte Michael Brown (18) i Ferguson utenfor St. Louis under en pressekonferanse like ved åstedet. Foto:  Scott Olson/Getty Images/AFP
GA UT NAVNET: Politisjef Thomas Jackson ga ut navnet på politimannen som lørdag skjøt og drepte Michael Brown (18) i Ferguson utenfor St. Louis under en pressekonferanse like ved åstedet. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFPVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FERGUSON (Dagbladet): Politimannen som lørdag skjøt og drept ubevæpnede, afroamerikanske Michael Brown (18) i Ferguson heter Darren Wilson, opplyste politisjef i Ferguson, Thomas Jackson, på en pressekonferanse i ettermiddag norsk tid.

Saken har fått rasemotsetninger til å boble til overflaten og utløst voldsomme demonstrasjoner og sammenstøt mellom politi og demonstranter i den fattige forstaden til St. Louis. Saken har rystet USA og fått president Barack Obama til å engasjere seg.

- Han er knust av det som skjedde. Dette er hans lokalsamfunn. Han ønsket ikke at noe av dette skulle skje, sier Jackson om politimannen til CNN.

Hardt press Vanligvis blir navnet på polititjenestemenn i saker som dette offentliggjort raskt i USA, men i denne saken har politiet holdt tilbake navnet hele uka med begrunnelsen om at de har mottatt drapstrusler. Samtidig har presset fra demonstranter og aktivister økt for å få politiet til å være mer åpne om opplysningene de sitter på i saken.

Wilson har jobbet for Ferguson-politiet i seks år og har ingen tidligere disiplinærsaker, opplyser politisjefen.

Politimannen er foreløpig ikke siktet for noe forhold og saken er under etterforskning.

Stemningen snudde Politiet i Ferguson er blitt hardt kritisert for sin håndtering av situasjonen - både for å holde tilbake informasjon og for å møte fredelige demonstranter på en militant og harhendt måte med tåregass og gummikuler. Politiet har allerede innrømmet til Dagbladet at de har begått feil.

Etter dager med voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter snudde stemningen i går etter at Missouri State Highway Patrol tok over ansvaret fra Ferguson-politiet for å håndtere demonstrasjonene.

Politiet og vitner har også ulike versjoner av hva som skjedde da Brown ble skutt. Ifølge politiet ble Brown skutt fordi han fysisk angrep politimannen og forsøkte å ta våpenet hans. Vitner sier at det var politimannen som startet konfrontasjonen og at Brown ikke opptrådte truende.