Offentliggjør nye hemmelige dokumenter i dag

WikiLeaks varsler avsløringer fra CIA.

NYE AVSLØRINGER:  Julian Assange og Wikileaks hisset på seg mange mektige instanser ved offentliggjøringen av 76 000 dokumenter fra Afghanistan-krigen. Den siste tida har han fått mest oppmerksomhet for beskyldniger om seksuelle overgrep. Foto: AP Photo/Scanpix/Bertil Ericson/Scanpix
NYE AVSLØRINGER: Julian Assange og Wikileaks hisset på seg mange mektige instanser ved offentliggjøringen av 76 000 dokumenter fra Afghanistan-krigen. Den siste tida har han fått mest oppmerksomhet for beskyldniger om seksuelle overgrep. Foto: AP Photo/Scanpix/Bertil Ericson/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Varslernettstedet WikiLeaks vil i dag legge ut nye, hemmeligstemplede dokumenter.

 - WikiLeaks vil offentliggjøre dokumenter fra CIA i morgen, skrev de på sin twitterkonto i går.

Nettstedet hisset på seg mange mektige instanser da de la ut rundt 76 000 dokumenter fra krigføringen i Afghanistan.

De siste dagene er det derimot WikiLeaks-günderen Julian Assanges personlig som har fått mest pressedekning, etter at han ble etterlyst for voldtekt i Sverige. Dagen etter ble etterlysningen frafalt, men etterforskningen pågår enda.

Det er enda ikke klart om dokumentene som legges ut i dag også er knyttet til Afghanistan-krigen. Gruppen har tidligere sagt at de har 15 000 dokumenter som de snart ville offentliggjøre.

Forsvarsdepartementet i USA krever at WikiLeaks returnerer alle dokumenter de har som tilhører Pentagon, og sletter alle kopiene av dem. Også myndighetene i Afghanistan har vært kritiske til lekkasjene.

Assanger sa søndag til TV-kampanjen at beskyldingene om voldtekt «åpenbart var en svertekampenje» knyttet til arbeidet han driver.

- Spørsmålet er bare, hvem var involvert? Spurte han, uten at han selv ville si hvem han tenkte kunne stå bak.

Ryktene om at CIA eller det amerikanske forsvarsdepartementet er involvert i sex-anklagene avvises fullstendig av de to angivelige ofrenes advokat.

- Det er bare tull, sa advokaten til CNN i går.

The Guardian skrev i går at de to kvinnene hadde frivillig sex med gründeren. Begge kvinnene mente imidlertid at deler av sexen skjedde uten samtykke, ved at Assanger nektet å bruke kondom. Da han nektet å sjekke seg for kjønnssykdommer, gikk de to kvinnene til politiet.