Pentagon 11. september:

Offentliggjør til nå hemmeligholdte 11. september-bilder

FBI har frigitt bilder av skadene på Pentagon etter terrorangrepet i 2001. 

FERSKE BILDER: FBI har offentliggjort 27 nye bilder fra tida etter terrorangrepet på Pentagon 11. september 2001. Bildene viser blant annet opprydningsarbeid, brannslokking og vrakdeler av det kaprede flyet som kjørte inn i forsvarsbygningen. Foto: FBI Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 11. september 2001 ble USA rammet av det verste terrorangrepet i landets historie. 2976 mennesker mistet livet, og over 6000 ble skadd, da fire kaprede fly krasjet på tre forskjellige steder på USAs østkyst.

125 av de drepte arbeidet i Pentagon, hovedkvarteret til det amerikanske forsvarsdepartementet, som ligger i den amerikanske delstaten Virginia. I tillegg døde alle 59 om bord i flyet, som fløy inn i Pentagon-bygningen.

Blant de første på stedet var FBI. De føderale politistyrkene fotograferte skadeomfanget og opprydningsarbeidet i etterkant av angrepet. Flere av disse bildene har vært hemmeligholdt, fram til nå.

Se bildene øverst i saken.

Denne uka offentliggjorde FBI 27 nye bilder tatt kort tid etter at flyet kjørte inn i den femkantede kontorbygningen. Bildene viser blant annet utsiden, oversiden og innsiden av bygget, samt de første mannskapene på stedet.

Bildene viser også vrakdeler fra det kaprede flyet. Det var American Airlines flight 77, som skulle fra Dulles-flyplassen ved Washington til Los Angeles, som ble kapret av terrorister fra al-Qaida. Flyet fløy inn i forsvarsdepartementets bygning klokka 09.37.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer