Donald Trump

Offentliggjorde e-poster: - Rein galskap

Donald Trumps stabssjef Mark Meadows sendte e-poster til justisdepartementet med elleville konspirasjonsteorier om valgfusk. - Rein galskap, svarte justisdepartementet.

PRESSET: USAs forrige president, Donald Trump, og stabssjefen hans, Mark Meadows forsøkte å presse justisdepartementet til å hjelpe til med å omgjøre valgresultatet, ifølge e-poster. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo
PRESSET: USAs forrige president, Donald Trump, og stabssjefen hans, Mark Meadows forsøkte å presse justisdepartementet til å hjelpe til med å omgjøre valgresultatet, ifølge e-poster. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): I sine siste dager som president forsøkte Trump desperat å få sine øverste justismyndigheter til å bruke konspirasjoner i et mislykket forsøk på å omgjøre valgresultatet, skriver Washington Post.

Det går fram av e-poster som ble offentliggjort av kontrollkomiteen i Kongressen tirsdag.

- Disse dokumentene viser at president Trump forsøkte å korrumpere nasjonens øverste politimyndighet i et frekt forsøk på å omgjøre et valg han tapte, sier den demokratiske lederen for komiteen, Carolyn Maloney, ifølge The Guardian.

Usanne påstander

Minst fem ganger instruerte Trumps stabssjef, Mark Meadows, justisdepartementet til å etterforske usanne påstander om valgfusk inkludert en konspirasjonsteori som kalles «Italygate». Teorien innebærer at valgdata ble endret fra Europa med blant annet militærsatelitter, og at CIA skal ha vært kjent med dette.

1. januar sendte Meadows, som var en svært lojal Trump-medarbeider, en e-post til daværende, fungerende justisminister. Den inneholdt en link til en Youtube-video om «Italygate»-teorien.

Rosen sendte denne videre til visejustisminister, Richard Donoghue.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer