- Offentliggjøringen tyder på alvorlig og troverdig trussel

Nupi-forsker Vegard Valther Hansen

TROVERDIG: Nupi-forslker Vegard Valther Hansen mener regjeringens og PSTs offentlgigjøring av den mulige trusselen mot Norge tyder på en trusselen er alvorlig og troverdig. Foto: Nupi
TROVERDIG: Nupi-forslker Vegard Valther Hansen mener regjeringens og PSTs offentlgigjøring av den mulige trusselen mot Norge tyder på en trusselen er alvorlig og troverdig. Foto: Nupi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Justisminister Anders Anundsen (Frp) og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) gikk i dag til det uvanlige skrittet å offentligjøre at Norge kan stå overfor et terrorangrep i løpet av «få dager».

PST har fått informasjon om at en ekstrem islamistisk gruppe planlegger et terrorangrep mot Norge. Opplysningene vurderes som troverdige, men er ikke verifisert. Mulig mål er heller ikke kjent - med det er på det reine at anslaget kan komme snart.  

- Informasjon vi har mottatt er at det dreier seg om en tidsavgrenset periode dette kan skje. Om det dreier seg om fem dager eller ti dager er utydelig for oss, men det vil ikke vare frem til jul, sa PSTs sjef Benedicte Bjørnland på en pressekonferanse torsdag.

Informasjonen PST har mottatt, skal ha tilknytning til en ekstrem islamistisk gruppe rekruttert i Syria, men nøyaktig hvem som står bak og nøyaktig hva de planlegger er heller ikke kjent.

Du kan lese hele redegjørelsen fra PST-stefen her.

- Tyder på alvorlig trussel Vegard Valther Hansen er tidligere etterretningsoffiser og forsker ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI). Han sier til Dagbladet at det ikke er uvanlig at norske myndigheter får informasjon om planlagte aksjoner mot Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer