19-åring skutt i Oslo

Offer (19): - Skutt fordi jeg er brun

Mannen skal ha kommet gående og ropt «jævla svartinger». Så ble skudd avfyrt. Nå forteller skuddofferet på Trosterud i Oslo sin historie.

LIVSTRUENDE: 19-åringen er operert tre ganger. Han ble skutt i magen. - Jeg forstår ikke hvorfor han ville drepe meg, sier den unge murerlærlingen som for to uker siden ble skutt på Trosterud i Oslo. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
LIVSTRUENDE: 19-åringen er operert tre ganger. Han ble skutt i magen. - Jeg forstår ikke hvorfor han ville drepe meg, sier den unge murerlærlingen som for to uker siden ble skutt på Trosterud i Oslo. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sammen med to kamerater satt 19-åringen, ved 01-tida natt til onsdag 25. august, og spilte på telefonene sine.

- Vi satt under trærne, rett ved blokka jeg bor på Trosterud. Det er der vi ungdommer bruker å treffe hverandre. Kvelden var helt vanlig. Jeg satt sammen med to andre, en mann i 20 åra av tyrkisk opprinnelse, og en marokkaner i begynnelsen av 20-åra. Plutselig komme er mann gående mot oss, forteller 19-åringen fra sykesenga på Ullevål sykehus til Dagbladet.

Livstruende skadd

Etter en måned, og fire operasjoner, ønsker den unge mannen, som er født og oppvokst i Oslo, å fortelle hva som skjedde da han ble skutt.

Sammen med hans advokater, John Christian Elden og Farid Bouras, får Dagbladet besøke den 19 år gamle murerlærlingen på Ullevål sykehus.

- Hei, er det første 19-åringen sier da sykepleieren viser oss inn på sykehusrommet.

- Det er fint at dere vil skrive om det, sier han.

- Jeg føler meg bare glad, for at legene har lappet meg sammen. Men jeg kommer alltid til å bære dette med meg videre, sier 19-åringen før stemmen brister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer