Offer fant overgriper via Facebook

Mannen fortalte hva han het og hvor han bodde til offeret før han angrep henne.

 Ble angrepet: En kvinne i London fant igjen mannen som prøvde å voldta henne da hun søkte opp navnet hans på det sosiale nettstedet Facebook. Foto: Scanpix
Ble angrepet: En kvinne i London fant igjen mannen som prøvde å voldta henne da hun søkte opp navnet hans på det sosiale nettstedet Facebook. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne i London fant igjen mannen som prøvde å voldta henne ved hjelp av nettstedet Facebook. Det klarte hun etter at mannen utrolig nok fortalte henne sitt navn, alder og hvor han bodde. Kvinnen som er i 20-årene ble angrepet i Tufnell park i Nord-London, skriver BBC News.

Den 30 år gamle mannen tok kontakt med kvinnen i parken og forsøkte å prate til henne, før han angrep henne. Han stoppet så brått og ba om unnskyldning til henne. Hun ble pådratt skrubbsår og blødde fra et øre etter voldtektsforsøket.

Kvinnen meldte hendelsen til politiet, men fant ut at hun ville prøve å søke opp mannen på Facebook. Mannens navn, Alpha Gray, var så spesielt at det ble sittende i minne hos kvinnen. Hun trodde ikke det kunne være hans egentlige navn.

Mistet pusten Hun fortalte i retten at hun fant en facebookprofil på navnet og begynte å se igjennom bilder.

- Bildet av han kom opp og det viste seg at vi hadde felles bekjente. Men jeg var fortsatt ikke helt sikker at dette var mannen, fortalte hun.

Men da kvinnen så en video som lå på Grays profil, ble hun helt sikker.

- Når jeg så ham mistet jeg pusten, fortalte hun til retten.  

Var beruset Aktor i saken, Paul Gavin, sa at «det var gjort et stort sprang i saken ved at kvinnen hadde identifisert mannen gjennom bruk av sosiale medier».  

Gray forklarte til retten at han hadde drukket en del på en fest i nærheten for å håndtere tapet av sin bror, som ble drept to uker tidligere.  

Etter Gray ble funnet skyldig, sa etterforsker Eleanor Nightingale at dette var et ganske spesielt tilfelle, og at det ikke er ofte overgriperen gir over sitt fulle navn og alder.