<strong>OFRET:</strong> Leder i Oslo Ap måtte gå ut av Aps sentralstyre for å få kvoteringsregelen til å gå opp. Han blir erstattet av varaordfører i Oslo, Libe Rieber-Mohn. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.
OFRET: Leder i Oslo Ap måtte gå ut av Aps sentralstyre for å få kvoteringsregelen til å gå opp. Han blir erstattet av varaordfører i Oslo, Libe Rieber-Mohn. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet. Vis mer

Offer for kvoteringsreglene

Jan Bøhler har vært konstruktiv i sentralstyret, sier Martin Kolberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Leder av valgkomiteen, Martin Kolberg, forklarte på landsmøtet hvorfor leder i Oslo Ap, Jan Bøhler, måtte gå ut av sentralstyret.

- Dette handler ikke om Jan Bøhler personlig. Jeg har sittet sammen med Jan i sentralstyret i mange år. Han har spilt en konstruktiv rolle i sentralstyret, og han da situasjonen om kjønnsfordeling oppsto, bidro han konstruktiivt til løsning, sa Kolberg.

- Han har vært en veldig markert justispolitiker, og han har vært en markant Oslo-politiker. Han er en grundig og hardtarbeidende politiker og organisasjonsmann, sa Jens Stoltenberg, som understreket at Bøhler fortsetter på Stortinget.

Libe Rieber-Mohn kommer inn på Bøhlers plass i sentralstyret.

Fem nye LO-leder Roar Flåthen går av på LO-kongressen om to uker. Derfor går han ut av sentralstyret. Inn kommer førstesekretær Trine Lise Sundnes, som etter kongressen blir ny leder i Handel og kontor.

Leder av Fellesforbundet, Arve Bakke, og leder av Fagforbundet, fortsetter.

Else-May Botten fra Møre og Romsdal, Bjørnar Skjæran fra Nordland og Shakeel Rehman fra Østfold er nye medlemmer i sentralstyret.

Hyllet Jens Partiledelsen, leder Jens Stoltenberg, nestleder Helga Pedersen og partisekretær Raymond Johansen ble gjenvalgt med ovasjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer