OFRET: Leder i Oslo Ap måtte gå ut av Aps sentralstyre for å få kvoteringsregelen til å gå opp. Han blir erstattet av varaordfører i Oslo, Libe Rieber-Mohn. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.
OFRET: Leder i Oslo Ap måtte gå ut av Aps sentralstyre for å få kvoteringsregelen til å gå opp. Han blir erstattet av varaordfører i Oslo, Libe Rieber-Mohn. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.Vis mer

Offer for kvoteringsreglene

Jan Bøhler har vært konstruktiv i sentralstyret, sier Martin Kolberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leder av valgkomiteen, Martin Kolberg, forklarte på landsmøtet hvorfor leder i Oslo Ap, Jan Bøhler, måtte gå ut av sentralstyret.

- Dette handler ikke om Jan Bøhler personlig. Jeg har sittet sammen med Jan i sentralstyret i mange år. Han har spilt en konstruktiv rolle i sentralstyret, og han da situasjonen om kjønnsfordeling oppsto, bidro han konstruktiivt til løsning, sa Kolberg.

- Han har vært en veldig markert justispolitiker, og han har vært en markant Oslo-politiker. Han er en grundig og hardtarbeidende politiker og organisasjonsmann, sa Jens Stoltenberg, som understreket at Bøhler fortsetter på Stortinget.

Libe Rieber-Mohn kommer inn på Bøhlers plass i sentralstyret.

Fem nye LO-leder Roar Flåthen går av på LO-kongressen om to uker. Derfor går han ut av sentralstyret. Inn kommer førstesekretær Trine Lise Sundnes, som etter kongressen blir ny leder i Handel og kontor.

Leder av Fellesforbundet, Arve Bakke, og leder av Fagforbundet, fortsetter.

Else-May Botten fra Møre og Romsdal, Bjørnar Skjæran fra Nordland og Shakeel Rehman fra Østfold er nye medlemmer i sentralstyret.

Hyllet Jens Partiledelsen, leder Jens Stoltenberg, nestleder Helga Pedersen og partisekretær Raymond Johansen ble gjenvalgt med ovasjoner.