SKYTEDRAMA: Tre unge menn ble skutt i Arendal natt til lørdag. Foto: Tipser/NTB scanpix
SKYTEDRAMA: Tre unge menn ble skutt i Arendal natt til lørdag. Foto: Tipser/NTB scanpix Vis mer

Skytedrama i Arendal:

Offer forteller om skrekknatt

Et av de tre ofrene etter skytedramaet i Arendal sier til Agderposten at siktede ble bedt om å forlate en fest før skyteepisoden fant sted.

Publisert

Natt til lørdag ble tre menn i 20-åra skutt med hagle ved en enebolig på Stoa utenfor Arendal. En mann i 20-åra ble pågrepet og siktet etter en omfattende politiaksjon.

En av de fornærmede mottar intensivbehandling på Oslo universitetssykehus, mens to av de fornærmede regnes som lettere skadd.

Offer om dramaet

Overfor Agderposten forteller et av skuddofrene at skytedramaet fant sted i forbindelse med festligheter ved boligen.

Det var et titall personer til stede da skyteepisoden fant sted. Offeret sier at siktede ble bedt om å forlate stedet.

- Han gikk så til bilen sin, fant hagla og skjøt mot oss, sier offeret fra sykesenga til Agderposten.

Dagbladet har konfrontert politiadvokat i Agder politidistrikt, Jan Are Amundsen, med opplysningene om at skyteepisoden skal ha funnet sted etter at siktede ble nektet adgang til en fest.

- Jeg kan ikke gå inn på detaljer i etterforskningsmaterialet, sier Amundsen til Dagbladet.

OFFER: Et av ofrene sier til Agderposten at siktede ble bedt om å forlate stedet før skytingen fant sted. Foto: Tipser/NTB scanpix
OFFER: Et av ofrene sier til Agderposten at siktede ble bedt om å forlate stedet før skytingen fant sted. Foto: Tipser/NTB scanpix Vis mer

Pågripelsen

Politiet har bekreftet at siktede skjøt med hagle, og offeret forklarer til avisa at siktede skjøt to skudd. Deretter forlot siktede stedet i bil. Ved 4-tida kom siktede ut av en bolig og overga seg til politiet.

- En mann i 20-åra fra Arendal-området ble pågrepet i 4-tida natt til lørdag. Mannen er en kjenning av politiet. Det var en ganske omfattende politiaksjon som forløp seg uten dramatikk, sier politiadvokat Amundsen.

Siktede har ikke latt seg avhøre, og det er derfor ukjent hvordan han stiller seg til siktelsen.

- Siktede har ikke blitt avhørt om forholdet. Han ønsker å ha oppnevnt forsvarer til stede før han lar seg avhøre. Av praktiske årsaker har ikke det latt seg gjøre lørdag.

Motiv

Amundsen opplyser at mannen har fått oppnevnt Johannes Mæland som forvarer, og at fengslingsmøtet er forventet å finne sted mandag.

- Vi vil ikke kommentere et eventuelt motiv. Dette vil være et sentralt tema som vi håper å avdekke i forbindelse med etterforskning av saken. Vi håper også å få mer kunnskap om foranledningen.

Politiet ønsker ikke å gå inn på hvilken relasjon siktede og de fornærmede mennene har.

Alvorlig skadd

En av de fornærmede mottar intensivbehandling på Oslo universitetssykehus.

- Det er tre menn i 20-åra som er rammet av hendelsen. To betegnes som lettere skadd, mens den tredje regnes som alvorlig skadd og mottar intensivbehandling på Oslo universitetssykehus, sier Amundsen og fortsetter:

- Personen som er alvorlig skadd, er i en tilstand hvor han ikke er i stand til å bli avhørt. Vi har avhørt de to andre fornærmede og en del vitner i saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer