Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Offer holdt fast gjerningsmannen

Svever mellom liv og død etter å ha blitt skutt på cafe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 20 år gammel mann er siktet for drapsforsøk etter skytinga, som skjedde på Arts Cafe i Storgata midt i Oslo sentrum i natt. Politiet har rutinemessig sikret blodprøver fra mannen, som nå vil bli avhørt av politiet.

- To menn kranglet, og så dro plutselig den ene frem et våpen og fyrte av flere skudd. Da kastet vi oss ned på gulvet, sier to øyenvitner til Dagbladet.no.

Klarte selv å holde gjerningsmannen

Skuddramaet skjedde i forbindelse med et biljardspill, og cafeen var full av gjester. Ingen andre kom til skade.

Offeret, en 31 år gammel mann, skal ha blitt truffet i bukområdet av to av skuddene. Han fikk ett skudd i siden og ett i magen.

Likevel klarte han å gripe tak i gjerningsmannen som skjøt og holde ham fast til dørvakta kom springende. Gjerningsmannen ble deretter overmannet. En politipatrulje som var i Storgata, kom raskt til stedet og pågrep mannen.


Skuddskader i buken

Offeret ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med indre skader og ble operert i natt. Men situasjonen var fortsatt livstruende for mannen ved halv elleve-tiden lørdag formiddag.

- Han har livstruende skader, og situasjonen er ustabil, sier Alf Bøhler ved Ullevål sykehus.

31-åringen ligger nå til intensivbehandling og overvåkes kontinuerlig.

Spilte biljard

Politiet bekrefter at det ble fyrt av flere skudd, men det er ennå uklart hvor mange det dreier seg om. Politiet har funnet pistolen som ble brukt.

Gjerningsmannen er en 20 år gammel nordmann med pakistansk bakgrunn. Mannen er kjent hos politiet for flere forhold.  

- Det er registrert en krangel i biljardrommet. Kort tid etter ble det skutt, det er det eneste vi vet. Mannen er siktet for drapsforsøk, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.


Mye våpen blant folk

De ansatte på utestedet har fortalt politiet hva de så da skytedramaet skjedde. Men mange av vitnene hadde stukket av da politiet kom til stedet i natt.

- Mange av de tilstedeværende var såkalte asylsøkere, sier Abrahamsen.

Mye tyder på at det 31 år gamle offeret er asylsøker fra Libya, men politiet jobber fremdeles med å sjekke mannens identitet.

- Nå har vi hatt tre skyteepisoder i Oslo sentrum i løpet av kort tid. Det tyder på at det er mye våpen på avveie blant en del folk, og det er svært bekymringsfullt, sier Abrahamsen.

SKUTT: En 31 år gammel mann er skutt på Arts Café i Storgata i Oslo. Han ble truffet av to skudd.
STORT OPPBUD: Et stort oppbud politi kom raskt til stedet da meldingen om skytingen kom klokken to.
SPERRET GATEN: Politiet sperret Storgata i rundt en times tid.
Hele Norges coronakart