Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Offer og tiltalt i samme sak

NRK-programleder Vegard Thomas Olsen er tiltalt og fornærmet i samme voldssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han var i et slagsmål natta til 21. september i fjor. Vegard Thomas Olsen, med artistnavnet Short Cut, tilbrakte natta på glattcelle med brudd i ribbein og nesebein.

16. november må han møte i retten både som offer og tiltalt. Olsen er tiltalt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Det må også en mann (21) som Olsen var i slagsmål med.

En uvanlig sak

Det er uvanlig å bruke samme hovedforhandling der det er to tiltalte som også er ofre.

-  Politi og statsadvokat mener begge har gjort seg skyldig i straffbare handlinger. Sakene kunne vært kjørt hver for seg, men vi har valgt å kjøre dem sammen. Det er mest av hensyn til ressursene, sier politiadvokat Jørn Elisenberg ved Oslo politidistrikt.

Verken Olsen eller 21-åringen erkjenner straffskyld. NRK-mannen mener han ble overfalt av en gjeng i Industrigata i Oslo.

Forskjellig forklaring

-  Vi var på vei hjem, da jeg ble angrepet i alt fire ganger. Jeg oppfattet det slik at det deltok flere i det siste angrepet - og da tok jeg igjen. Jeg ble uprovosert angrepet, sier Olsen.

Olsen sier at politiet ble tilkalt, men at han valgte å få kona i sikkerhet først. Derfor ble han pågrepet hjemme, og sendt på glattcelle. Olsen er tiltalt for å ha sparket 21-åringen i ansiktet mens han lå nede. 21-åringen fikk ifølge tiltalen et kutt i leppa, som måtte sys, kutt i bakhodet og hjernerystelse.

21-åringen har en helt annen forklaring om hva som skjedde.

-  Det overrasket meg at man tiltaler begge i samme sak. Min klient benekter at han angrep Olsen, og stiller seg uforstående til at han er tiltalt, sier 21-åringens forsvarer, Thor Gardarsson.

21-åringen er tiltalt for å ha slått eller sparket Olsen i ansiktet og kroppen. slik at Olsen fikk brudd i ribbein og nesa.

Olsen er også overrasket over tiltalen.

-  Det kom som en stor overraskelse på meg at jeg er tiltalt. På bakgrunn av vitnemålene i saken kan jeg ikke se annet enn at det er symbolsk at påtalemyndigheten har tatt ut to tiltaler. Ut fra forklaringene er det ikke noe som tilsier at jeg er skyldig. Jeg forsvarte meg, sier Vegard Thomas Olsen.

SLÅSSKAMP: 21. september 2003 lot Vegard Thomas Olsen seg intervjue etter et voldsomt fylleslagsmål natta før.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media