DRAP:  En person ble funnet drept i en leilighet i Pilestredet 70 på Bislett. Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet i bakgården. Foto: HILDA NYFLØT
DRAP: En person ble funnet drept i en leilighet i Pilestredet 70 på Bislett. Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet i bakgården. Foto: HILDA NYFLØTVis mer

Offer rømte i taxi fra gjerningsmannen

Ung mann er siktet for drap og drapsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person ble funnet drept i Pilestredet 70 i Oslo i natt. Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet i bakgården med lettere skader. Han ble fraktet til Ullevål sykehus.

Det samme ble en tredjeperson. Tilstanden hans er alvorlig, men stabil.

Det var klokka 2.22 i natt at politiet fikk melding fra en nabo som hadde observert blod i oppgangen og ved inngangspartiet til Pilestredet 70.

Rømte i taxi - En person er siktet for drap og drapsforsøk. Han var lettere skadd og sa han hadde skadd to andre personer, sier politiinspektør Hanne Kristin Rhode ved Oslo politidistrikt.

En av de personene siktede sa han hadde skadd, var altså død.

- Den andre skadde greide å ta seg ned fra leiligheten selv og kapret en drosje, og raskt brakt til legevakta. Taxisjåføren kan ha bidratt til å redde livet hans. Tilstanden er kritisk, men stabil, sier Rhode.

Både siktede og mannen som ble kjørt til legevakta bodde i leiligheten, sammen med en tredje person som blir avhørt som vitne.

Alle de involverte er i starten av 20-åra. Ingen av dem er kjent for politiet fra før.

Ukjent motiv Politiet vil ikke si så mye om dødsårsaken ennå, og avventer morgendagens obduksjonsrapport.

- Motivet er foreløpig helt ukjent. Politiet har beslaglagt en kniv i leiligheten, men vi vet ikke om denne er drapsvåpenet. Kriminalteknikere har jobbet i leiligheten i natt og jobber der fortsatt. Den bærer preg av å være et åsted, sier Rhode.

Den første meldingen til politiet gikk på husbråk. Da patruljen kom fram til Pilestredet ble de møtt av et svært blodig åsted.

Blant annet er det skrevet «GUD» med blod på døra ut til gata i første etasje.

- Vi har også registrert skriften på veggen, men av hvem og hvorfor den er skrevet, det vi ikke, sier Rhode til Dagbladet.

Gutta i leiligheten får gode skussmål fra naboer, og de er ikke kjenninger av politiet.

- Vi hørte skrik. Så ble det stille, forteller et nabopar til Dagbladet.

UKJENT MOTIV: Politiinspektør Hanne Kristin Rhode sier politiet foreløpig ikke vet noe om motivet bak drapet. Foto: LINE BRUSTAD
UKJENT MOTIV: Politiinspektør Hanne Kristin Rhode sier politiet foreløpig ikke vet noe om motivet bak drapet. Foto: LINE BRUSTAD Vis mer