Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Offer utrolig lettet over den historiske voldtektsdommen

17-åringen ble voldtatt av 40-åringen på vei hjem fra byen. I går ble han dømt til 15 års forvaring.

LETTET: På denne veien ved Njårdhallen ble 17-åringen holdt med makt og voldtatt av 40-åringen. Politiet har mannens DNA i saken. Nå er offeret lettet over den strenge dommer. Foto: Bjørn Langsem
LETTET: På denne veien ved Njårdhallen ble 17-åringen holdt med makt og voldtatt av 40-åringen. Politiet har mannens DNA i saken. Nå er offeret lettet over den strenge dommer. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Oslo tingrett dømte i går en 40 år gammel mann fra Egypt til 15 års forvaring, med en minstetid på ti år, for åtte grove voldtekter i Oslo. Dommen er historisk.

Dommen er historisk streng. Mannen er dømt for å ha utnyttet kvinners beruselse. Flere av voldtektene skal ha blitt utført i forbindelse med mannens virke som pirattaxisjåfør.

- Retten kan ikke se at det er grunnlag for å anta at tiltalte vil slutte å begå slike handlinger som han nå domfelles for, skriver dommer Finn Eilertsen.

Felt av DNA
Den første voldtekten skjedde allerede i 1998, den siste i 2007.

Dommen baserer seg på DNA-bevis, sporsikring fra Oslo legevakt, fotokonfrontasjoner og en rekke avhør. Mannen erkjente delvis flere av forholdene i retten.

Ett av ofrene var en 17 år gammel jente. Hun var på vei hjem fra byen ved Njårdhallen den 29. september 2007 da hun så en mann stå ved noen busker i veikanten.

I retten forklarte hun at mannen uten forvarsel tok tak i henne og holdt kvelertak på henne bakfra. Han spurte gjentatte ganger om de skulle ha sex, men kvinnen svarte nei hver gang.

I retten sa hun at hun var svært redd og at hun fryktet at hun skulle bli drept. Mannen voldtok henne. Da han var ferdig sa han, ifølge offeret på engelsk:

- Vi ses i morgen.

- Utrolig lettet
Politiet sikret seg biologiske spor på kvinnen som stammet fra mannen.

I går fikk han dommen for denne saken og sju andre.

- Hun er utrolig lettet over denne dommen, sier kvinnens bistandsadvokat, Trine Rjukan, til Dagbladet.

Tidligere har kvinnen, via sin advokat, uttrykt at hun følte det som en tilleggsbelastning at mannen var tiltalt i flere voldtektssaker, og at det dermed hadde gått en forbryter løs.

- Hun er fornøyd med at det ble en så lang forvaringsdom, sier Rjukan.

Må betale 2,5 millioner kroner
Den 40 år gamle mannen ble også dømt til å betale til sammen cirka 2,5 millioner kroner i oppreisning og erstatning til sju av åtte ofre. Ett av ofrene lever ikke lenger.

For 17-åringens del, ble mannen dømt til å betale 130 000 kroner i oppreisning for hennes psykiske og fysiske lidelser i ettertid.

Han ble dømt til å betale 256 080 kroner i erstatning fordi henne studier ble utsatt som følge av voldtekten, ifølge dommen.

- Det betyr mye for henne at retten tilkjennegir henne en høyere oppreisningserstatning enn det som er vanlig i voldtektssaker. Hun mener retten viser forståelse og innsikt i den enorme psykiske belastning dette overgrepet har vært for henne, sier Rjukan.

Trolig anke
Ofrene i sakene må trolig belage seg på en ny rettsrunde mot den 40 år gamle mannen.

Advokat Marianne Darre-Næss, varsler at det trolig blir en ankebehandling i Borgarting lagmannsrett.

- Jeg har ikke fått gått gjennom dommen i detalj eller snakket med min klient om dommen, men høyst sannsynlig blir den anketm sier mannens forsvarer, Marianne Darre-Næss i Advokatfairmaet Staff.

BISTÅR OFFERET: Bistandsadvokat Trine Rjukan. Foto: John Terje Pedersen
BISTÅR OFFERET: Bistandsadvokat Trine Rjukan. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling