Offeret (44) ble skutt på jobben

Offeret (44) og gjerningsmannen (44) i Risør kjente hverandre. Hvorfor bedriftseieren ble skutt i kneet er en gåte for politiet.

SKJØT SEG SELV: Den 44 år gamle gjerningsmannen tente på sin egen leilighet og skjøt seg selv, mener politiet. Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX
SKJØT SEG SELV: Den 44 år gamle gjerningsmannen tente på sin egen leilighet og skjøt seg selv, mener politiet. Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Det var veldig trykket stemning her i byen en stund. Når en person blir skutt, det brenner et annet sted og en gjerningsmann er borte, blir folk redd for at det går en gærning løs i byen. Snakket går fort her i byen hvor nærmest alle kjenner hverandre, sier lensmann Odd Holum ved Risør politistasjon til Dagbladet.no.

Men dramaet ble heldigvis oppklart rimelig fort.Klokka 18.11 ble politiet oppringt av en 44 år gammel forretningsmann som fortalte at han var blitt skutt i det ene kneet med haglskudd av en navngitt gjerningsmann (44) inne i en fabrikk.

Klokka 18.18 kom det inn en melding om at det brant i Siris vei, bare noen hundre meter fra fabrikken.

- De to hendelsene ble ikke automatisk koblet sammen. Da det gikk opp for oss at dette også var adressen til gjerningsmannen ba vi brannvesenet trekke seg ut, sier lensmannen.

Brannvesenet følte seg på et tidspunkt truet av skudd inn i boligblokka, men det er ingenting som tyder på at gjerningsmannen skjøt mot brannmannskapene.

Tente på leiligheten tre steder- Vi vet at det befant seg noe ammunisjon inne i leiligheten til gjerningsmannen. De har trolig smelt i brannen, samt at mannskapene har hørt når gjerningsmannen skjøt seg selv, sier Holum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer