SKJØT SEG SELV: Den 44 år gamle gjerningsmannen tente på sin egen leilighet og skjøt seg selv, mener politiet. Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX
SKJØT SEG SELV: Den 44 år gamle gjerningsmannen tente på sin egen leilighet og skjøt seg selv, mener politiet. Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIXVis mer

Offeret (44) ble skutt på jobben

Offeret (44) og gjerningsmannen (44) i Risør kjente hverandre. Hvorfor bedriftseieren ble skutt i kneet er en gåte for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): - Det var veldig trykket stemning her i byen en stund. Når en person blir skutt, det brenner et annet sted og en gjerningsmann er borte, blir folk redd for at det går en gærning løs i byen. Snakket går fort her i byen hvor nærmest alle kjenner hverandre, sier lensmann Odd Holum ved Risør politistasjon til Dagbladet.no.

Men dramaet ble heldigvis oppklart rimelig fort.

Klokka 18.11 ble politiet oppringt av en 44 år gammel forretningsmann som fortalte at han var blitt skutt i det ene kneet med haglskudd av en navngitt gjerningsmann (44) inne i en fabrikk.

Klokka 18.18 kom det inn en melding om at det brant i Siris vei, bare noen hundre meter fra fabrikken.

- De to hendelsene ble ikke automatisk koblet sammen. Da det gikk opp for oss at dette også var adressen til gjerningsmannen ba vi brannvesenet trekke seg ut, sier lensmannen.

Brannvesenet følte seg på et tidspunkt truet av skudd inn i boligblokka, men det er ingenting som tyder på at gjerningsmannen skjøt mot brannmannskapene.

Tente på leiligheten tre steder
- Vi vet at det befant seg noe ammunisjon inne i leiligheten til gjerningsmannen. De har trolig smelt i brannen, samt at mannskapene har hørt når gjerningsmannen skjøt seg selv, sier Holum.

Han opplyser at brannen mest sannsynlig er påsatt av gjerningsmannen selv.

- Vi vet at det er tent på minst tre steder inne i 44-åringens leilighet. Han var i live da brannen startet, sier lensmannen.

Da brannvesenet tok seg inn i blokka klokka 19.45 fant de 44-åringen død i leiligheten.

Les: Lars (52) måtte kaste seg ned på bakken

FØLTE SEG TRUET: Brannmannskapene ble kalt tilbake da politiet forsto at brann de ble kalt ut til var det samme stedet der gjerningsmannen bodde. Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX
FØLTE SEG TRUET: Brannmannskapene ble kalt tilbake da politiet forsto at brann de ble kalt ut til var det samme stedet der gjerningsmannen bodde. Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX Vis mer

Jevngamle bekjente
- Vi er sikre på at det er ingen tredje person involvert i denne hendelsen, sier Holum.

De to 44-åringene har ifølge politiet vokst opp i Risør by. Siden de er jevngamle er de bekjent av hverandre. De er ikke i familie og tilhører ikke samme omgangskrets.

- Mannen som ble skutt driver en bedrift i byen og ble skutt der han jobber. Gjerningsmannen er noe kjent for politiet fra tidligere saker og tilhører et mer belasta miljø, opplyser lensmannen.

Han var ugift og hadde ingen barn, men etterlater seg søsken og øvrig familie.

44-åringen som ble skutt i kneet er fraktet til Ullevål sykehus på grunn av omstendighetene rundt skadene. Tilstanden hans er stabil.

- Vi har ikke fått snakket med han ennå og tror ikke vi får gjort det i dag, men forhåpentligvis kan han hjelpe oss med å forklare hva som er bakgrunnen for dette, sier Holum.

Ukjent motiv
Politiet tror ikke de har med et ran å gjøre. Det fantes ingenting av spesiell verdi i lokalene der han ble skutt.

- Men det er for tidlig å konkludere med noen årsak og motiv til dette nå, sier lensmannen.

Politiet har ikke kartlagt en eventuell sykdomshistorie til gjerningsmannen, men politiet har ifølge Holum aldri mottatt eller registrert saker på mannen som skulle tilsi handlingene som utspilte seg i Risør i går kveld.

Politiet vil fortsette sine åstedsundersøkelser samt starte vitneavhør i dag.

SKUTT PÅ JOBBEN: Den 44 år gamle bedriftseieren ble skutt i kneet i lokalene der han jobbet. Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX
SKUTT PÅ JOBBEN: Den 44 år gamle bedriftseieren ble skutt i kneet i lokalene der han jobbet. Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX Vis mer