Offeret fremdeles gift med bombetiltalt

Halvannet år etter den voldsomme eksplosjonen på Åssiden i Drammen er den 37 år gamle kvinnen fremdeles ikke formelt skilt fra mannen som er tiltalt for ugjerningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juryen i Borgarting lagmannsrett fikk torsdag kvinnens historie om et snart ti år langt og svært konfliktfylt forhold med den tiltalte. Den 42 år gamle drammenseren er tiltalt for drapsforsøk og mordbrann etter eksplosjonen i kvinnens bil 23. januar i fjor.

Kvinnen skildret et liv i angst og frustrasjon over å være i et tilsynelatende ubrytelig forhold den tidligere ektemannen. Helt siden 1997 har hun gjentatte ganger forsøkt å skille seg, men uten hell.

- Jeg er fortsatt gift og han bare saboterer hele tiden. Jeg får jo ikke skilt meg fra denne mannen, utbrøt kvinnen fortvilet i retten.

Ekteskapet med den tiltalte ble inngått under press i 1996, etter at paret hadde fått en sønn sammen året før. Hensyn til gjester og familie førte til at bryllupet ikke ble avlyst. Problemene meldte seg så fort de flyttet sammen. Etter flere alvorlige episoder flyttet kvinnen fra mannen, men på grunn av trusler og frykt for alvorlige konsekvenser torde hun ikke å avskjære all kontakt med 42-åringen.

- Han drev med jakt og hadde mye våpen. Han sa han hadde drept folk da han var i Libanon. En periode mens vi var sammen, sov han med en pistol under hodeputen, fortalte kvinnen.

(®NTB)