Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Offeret har fått to barn med kidnapperen

Levde i en bakgård i 18 år. Ektepar arrestert.

EKTEPAR PÅGREPET:  En 58 år gammel mann og en 55 år gammel kvinne er pågrepet og siktet for kidnapping samt voldtekt. Foto:   EPA/MONICA M. DAVEY
EKTEPAR PÅGREPET: En 58 år gammel mann og en 55 år gammel kvinne er pågrepet og siktet for kidnapping samt voldtekt. Foto: EPA/MONICA M. DAVEY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet bekrefter nå at en kvinne som ble kidnappet for nesten 20 år siden, da hun var 11 år har dukket opp i live i nord i California. Hun er nå 29 år gammel.

Ifølge politiet har kvinnen, Jaycee Lee Dugard, fått to barn med kidnapperen, en mann på 58 år som også tidligere er dømt for kidnapping og voldtekt.

Barna er nå 11 og 15 år.

Holdt i en bakgård
På en pressekonferanse i kveld fortalte undersheriff Fred Koller at de tre ble holdt i et telt og et uthus i bakgården til mannens hus i Antioch i California.

- Ingen av barna har noen gang vært på skole eller hos doktor. De ble holdt i fullstendig isolasjon, sier Koller. Rundt bakgården gikk det et gjerde på nesten to meter.

På spørsmål om hvilken form kvinnen er i svarte han følgende.

- Hun er ved god helse, men å leve i en bakgård i 18 år setter sine spor.

Ektepar arrestert
Den 58 år gamle mannen og hans kone er arrestert. Mannen skal ha blitt siktet blant annet for kidnapping, voldtekt og for å ha inngått en avtale om å begå en forbrytelse. Kona er siktet for kidnapping og dette siste punktet.

Garrido er tidligere dømt og fengslet for seksuell mishandling av mindreårige og hadde derfor forbud mot å nærme seg barn. Han slapp ut av fengsel i Nevada i 1999.

Fordi han ble observert sammen med to barn i en park på universitetet i Berkeley tirsdag, ble han innkalt til politiet i Concord.

I løpet av samtalen på politistasjonen kom det fram at Dugard var den savnede jenta, og den 58 år gamle Garrido innrømmet at han hadde bortført henne og at han var far til de to barna, melder AP.

Glede og sorg

Dugard ble bortført på vei til skolebussen utenfor sitt hjem i South Lake Tahoe 10. juni 1991. Hun var da elleve år gammel.

To personer skal ha bortført henne i en bil mens hennes stefar så på.

Stefaren og moren til den forsvunne jenta er nå separert. Ekskona Terry ringte ham natt til torsdag norsk tid med nyheten.

- Jeg hadde gitt opp håpet. Nå er det som om jeg har vunnet i Lotto, sa stefaren til ABC News da han akkuart hadde fått meldingen.

- Dette ødela ekteskapet mitt. Jeg har vært gjennom et helvete. Helt fram til i går var jeg en mistenkt, sier han til AP.

Men ettersom flere detaljer om hvordan stedatteren har hatt det er kommet fram i løpet av dagen, er mye av familiens glede blitt til sjokk.

- Jenta mi har ikke gått på skole og jeg vet ikke i hvilken stand hun er i. Jeg vet ikke om hun er blitt behandlet som et dyr. Dette er så grusomt at jeg ikke kan tro det, sa faren til TV-nettverket etter pressekonferansen.

Jaycee og de to barna er nå sammen med Jaycee mor.

DUKKET OPP ETTER 18 ÅR: Jaycee Lee Dugard ble borført da hun var 11 år. Foto: AP Photo
DUKKET OPP ETTER 18 ÅR: Jaycee Lee Dugard ble borført da hun var 11 år. Foto: AP Photo Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media