KANNIBALTILTALT: Nicolas Cocaign (39) vil med stor sannsynlighet huskes som kannibalmorder etter at han i går selv fortalte retten hvordan han drepte og spiste deler av cellekamerat Thierry Baudry (41). Foto: ROBERT FRANCOIS/AFP/SCANPIX
KANNIBALTILTALT: Nicolas Cocaign (39) vil med stor sannsynlighet huskes som kannibalmorder etter at han i går selv fortalte retten hvordan han drepte og spiste deler av cellekamerat Thierry Baudry (41). Foto: ROBERT FRANCOIS/AFP/SCANPIXVis mer

Offeret levde da Nicolas (39) skar ut lungen hans

Kannibaldrap ryster Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): På andre dag av kannibaldrapssaken mot Nicolas Cocaign (39) kom det fram nye rystende detaljer:

Rettsmedisineren som undersøkte liket av Cocaigns drepte og delvis fortærte cellekamerat Thierry Baudry (41), konkluderer med at drapsofferet var i live mens Cocaign skar ut en del av lungen hans, skriver AFP.

- Vi fant blod i Baudrys høyre lunge. Det viser at han var i live mens lungen ble kuttet opp, forklarte rettsmedisiner Patrick Laburthe en sjokkert rett i den nordvestfranske byen Rouen, der drapet fant sted i januar 2007.

Dokrangel Cocaign og Baudry delte celle i byens fengsel, og det var en krangel om deres felles toalett som utløste drapet: Cocaign skal ha sett seg lei på at Baudry til stadighet tettet igjen klosettet med dopapir.

Da den 39-årige tobarnsfaren konfronterte cellekameraten med dette, kom det til en voldsom slåsskamp som kulminerte i at Cocaign stakk Baudry i brystet med ei saks, før han kvalte ham med en søppelsekk.

Det er allerede, etter Cocaigns forklaring i går, klart at han tok ut en del av cellekameratens lunge, i den tro at det var hjertet, og tilberedte den over en gassbrenner før han spiste den, men rettsmedisineren fyller ut nye detaljer om hva som skjedde i mellomtida:

- Lungebiten var fjernet med et svært skarpt knivblad, med nærmest kirurgisk presisjon, fortalte patolog Laburthe.

- Håper han var i koma I motsetning til i går var ikke offerets familie til stede i rettssalen.

- Jeg ba dem om ikke å komme, slik at de skulle slippe å høre de grufulle detaljene, forteller bistandsadvokat Étienne Noël til AFP.

Han la til:

- Jeg håper Thierry var i koma da det skjedde.

Cocaigns forsvarer har kjørt hardt på at klienten var psykisk syk i gjerningsøyeblikket, og at han gjentatte ganger hadde bedt om psykiatrisk behandling før drapet skjedde. I går uttalte 39-åringen at han føler seg «stabil».

Dom i saken er forventet på torsdag. Blir han dømt, risikerer Cocaign livstidsstraff.