NEKTET STRAFFSKYLD: Gayle Newland (25) nektet straffskyld da Chester Crown Court behandlet overgrepstiltalen mot henne i forrige uke. I dag ble hun funnet skyldig. Foto: NTB Scanpix
NEKTET STRAFFSKYLD: Gayle Newland (25) nektet straffskyld da Chester Crown Court behandlet overgrepstiltalen mot henne i forrige uke. I dag ble hun funnet skyldig. Foto: NTB ScanpixVis mer

Offeret trodde Gayle var mann da hun ble lurt til sex med bind for øynene. Nå er 25-åringen overgrepsdømt

Funnet skyldig i tre tilfeller av seksuelle overgrep mot venninne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag i forrige uke skrev Dagbladet om rettssaken mot en 25 år gammel britisk kvinne som sto tiltalt i Chester Crown Court for å ha seksuelt misbrukt sin venninne.

I dag ble Gayle Newland dømt for tre tilfeller av seksuelle overgrep, skriver britiske Daily Mail.

Bakgrunnen for tiltalen er at Newland utga seg for å være en mannlig kreftpasient, og den fornærmede har fortalt at de to hadde sex ved flere anledninger, men hun så først ikke at det var venninnen, skriver The Telegraph.

Frikjent for hotellovergrep Hun hadde nemlig blitt overbevist om at kreftpasienten venninnen utga seg for å være, skammet seg såpass over arrene sine at han ikke ville at hun skulle se ham - og at de derfor hadde samleie mens den fornærmede hadde bind for øynene.

Retten fant i dag Newland skyldig i tre tilfeller av seksuelle overgrep mot kvinnen i hennes leilighet, men 25-åringen ble frikjent for flere liknende overgrep som det ble hevdet hun hadde begått mot offeret på et hotell i byen.

Ble venner på nett Det hele begynte i 2011 da den fornærmede fikk en venneforespørsel på Facebook fra en mann som kalte seg «Kye Fortune». Han sa at han var halvt filipinsk og halvt latinamerikansk, og de utviklet etter hvert et vennskap over internett.

«Fortune» fortalte at han på et tidligere tidspunkt hadde vært involvert i en bilulykke, og at legene under behandling av skadene hadde funnet ut at han hadde en svulst på hjernen. På grunn av sin tilstand var «han» dermed ikke i stand til å møte henne.

- Han sa hvor mye jeg hadde hjulpet ham med sykdommen, og at det var et tegn på at vi burde gifte oss og få barn. Vi skulle gjøre alt, forklarte den fornærmede kvinnen i avhør hos politiet.

Merket at noe var galt De to møttes på et hotell i Chester, og Fortune skal ha oppfordret kvinnen til å ta på seg en sovemaske og et skjerf for øynene slik at hun ikke skulle legge merke til nerve- og muskelskadene han hadde fortalt om.

Offerets påstand var at de to skal ha hatt sex, og dette gjentok seg ved fem anledninger helt til Fortune skulle komme hjem til kvinnen. Det var her hun merket at noe var galt.

-  Noe i meg sa «ta av deg masken», så jeg gjorde det. Hun bare sto der, og jeg kunne ikke tro det. Hun skjulte ansiktet sitt i hendene, og sa «det er ikke det du tror», sier den fornærmede.

Ble venner samtidig Den tiltalte 25-åringen skal ha blitt venn med fornærmede omtrent samtidig som venneforespørselen fra Fortune dukket opp. De to studerte sammen på universitetet i Chester. 

Hun sa også at 25-åringen fortalte at hun kjente Fortune.

Under møtene skal den tiltalte ha teipet brystene sine, gått med hatt og brukt en dildo for å opprettholde renkespillet.