Offeret tvinges til å bytte jobb

En av de tre kvinnene som ble utsatt for sexpress av sjefen, blir nå tvangsomplassert i en annen stilling. Årsaken er at overgriperen har blitt sjef på hennes tidligere arbeidsplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå vurderer Telemark-kvinnene å reise erstatningssøksmål mot kommunens håndtering av saken.

- Det grove i saken er kommunens forskjellsbehandling av offer og overgriper. Samtidig som kommunen gir overgriperen en ledende stilling, tvangsomplasserer de offeret uten at hun blir tatt med på råd, sier advokat Edmund Asbøll.

Han representerer en av de tre hjelpepleierne som ble utsatt for sexpress på arbeidsplassen.

Asbøll reagerer på behandlingen av hans klient etter at sexpresset ble kjent. Dagbladet skrev om saken sist tirsdag, og overgriperen har erkjent de faktiske forhold.

Vurderer søksmål

Kvinnen har vært sykemeldt siden overgrepene ble kjent, men håpet å komme tilbake til jobben etter at rettssaken var over.

Nå har hun fått brev fra kommunen som har besluttet å omplassere henne fra 1. januar. En av årsakene skal være at den dømte overgriperen har blitt tildelt en sjefstilling innen samme sektor som kvinnen arbeidet.

- Min klient har aldri blitt spurt om hun ønsker omplassering. Vi reagerer kraftig på måten kommunen har gått fram på, og vurderer erstatningssøksmål, varsler Asbøll.

Skyldig

Hjelpepleieren ønsker ikke selv å stå fram i Dagbladet, men sier gjennom sin advokat at hun opplever kommunens handling som en ekstra trakassering.

- Påbudet om omplassering er i strid med Arbeidsmiljøloven. Når hun nå blir flyttet mot sin vilje, kan det virke som om hun er den «skyldige» i saken. Dommen fra lagmannsretten viser noe helt annet, sier Asbøll til Dagbladet.

Saken vil nå bli fulgt opp, lover advokaten.