Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Offeret var redd for gjengen - benektet voldtekt

EGERSUND (Dagbladet): Ikke før de ni andre tiltalte i voldssaken ble satt på gangen, torde den 22 år gamle jenta å forklare seg i retten om den påståtte voldtekten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før det hadde hun forsøkt å trekke anklagen tilbake. Hun hevder hun gjorde det i frykt for gjengen.

22-åringen har anmeldt en av de hovedtiltalte for å ha voldtatt henne i hennes egen leilighet i september 1996. Den tiltalte 19-åringen skal ha truet henne blant annet ved å si at det samme skulle skje med henne som med hennes ett år yngre venninne.

- Jeg var redd for å bli banket opp, forklarte 22-åringen etter at Dalane herredsrett besluttet å lukke retten for de andre tiltalte.

Hun bekreftet at hun kjente til noe av det venninnen hennes tidligere var blitt utsatt for.

- Jeg har alltid vært redd dem alle sammen.
Det var etter at den oppsiktsvekkende mishandlingssaken ble avslørt i slutten av november 1996 at 22-åringen anmeldte voldtekten, som skal ha skjedd et par måneder før. Advokat Arvid Sjødin, som forsvarer den voldtektstiltalte 19-åringen, hevder det svekker hennes troverdighet.

Hun er sjøl tiltalt for å ha slått den 21 år gamle venninnen som er hovedfornærmede i den omfattende mishandlingssaken.
- Jeg slo henne fordi jeg ble presset til det. Skulle bevise at jeg ikke var ei pyse, hevdet hun i retten i går. Hun bekreftet at venninnen begynte å gråte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!