Offerets familie: - Han har fått et stort forsprang

Familien til Cathrine Halvorsen frykter den drapssiktede irakeren aldri blir tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONGSVINGER (Dagbladet): - Hvis han har reist til Irak, så er det vel helt umulig å finne ham. Han har fått et stort forsprang, sier fosterfar Adolf Bøgh til Dagbladet.

Også politiet frykter at drapssiktede kan befinne seg i et land Norge ikke har utleveringsavtale med.

Politiet sier de står uten spor etter den drapssiktede irakeren. Cathrine Halvorsens fosterbror, Bjørn Ove Saglien, var en av dem som sto Cathrine aller nærmest.

- Vi har fått oppdateringer fra politiet om etterforskningen. Jeg håper politiet raskt tar personen som har vært inne i leiligheten til søsteren min, sier fosterbroren til avisa Glåmdalen.

Svært tøft

Broren forteller at han har hatt det svært tøft siden han fikk dødsbudskapet forrige fredag.

Fosterfaren Adolf Bøgh sier han ikke tenker så mye på hva som skjer med den drapssiktede.

- Man vet aldri om han blir tatt. Han har jo alle muligheter til å dra omtrent hvor han vil. Men selv om drapsmannen blir tatt - og vi håper han blir det - får vi aldri Cathrine tilbake igjen, forteller fosterfaren til Dagbladet.

Politiadvokat Rolf Thoresen vil ikke spekulere på hvor siktede er, men han erkjenner at det kan bli vanskelig å få 32-åringen til Norge dersom han befinner seg i et land som Norge ikke har utleveringsavtale med.

- Vi tenker imidlertid ikke slik nå. Nå prioriterer vi å finne siktede, sier Thoresen.

- Snakkes mye

Miljøarbeider Johny Gullaker ved Kongsvinger statlige mottak frykter at den etterlyste 30-åringen kan ha kommet langt.

- Han har jo hatt ei ukes forsprang. Det snakkes mye i miljøet. Det er uklart hvilke identitetspapirer han hadde, og hvilke kontakter han kan ha hatt for å få hjelp, sier Gullaker til Dagbladet.

Det verste scenarioet for asylmottaket er at den etterlyste 30-åringen ikke blir tatt av politiet, men slipper unna.

- Vi er avhengig av tillit i lokalmiljøet. Dette er en enkeltsak som er ødeleggende for mange. Den etterlyste er nå i en desperat situasjon. Det er viktig å vise at man ikke tolererer slik atferd, sier Gullaker.