Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Offerets familie bærer ikke nag til gjerningsmannens familie

De to familiene møttes på Skaun lensmannskontor.

FAMILIENE MØTTES: Familiene til drapsofferet og gjerningsmannen møtte hverandre på Skaun lensmannskontor i dag. Foto: Tom E. Østhus
FAMILIENE MØTTES: Familiene til drapsofferet og gjerningsmannen møtte hverandre på Skaun lensmannskontor i dag. Foto: Tom E. Østhus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Familien til den drepte jenta (15) og familien til 18-åringen som har vedgått å ha drept henne har sittet i et timelangt møte på Skaun lennsmannskontor. Foreldre og søsken fra begge familiene var til stede, tre fra hver familie. Med på møtet var også representanter fra kommunens kriseteam: sogneprest Stein Ellinggard, en psykiatrisk sykepleier og lensmannsførstebetjent Odd Harald Fossland.

- De hadde sjøl bedt om å få snakke med hverandre, og det var tryggest å møtes på nøytral grund. Møtet gikk greit. Begge familiene utviste felles forståelse for hverandres sorg, sier Odd Harald Fossland til Dagbladet.

Drapsofferet og 18-åringen skal etter det Dagbladet forstår ikke ha vært kjærester, men tilhørte samme ungdomsgjeng. De to familiene bor rett i nærheten av hverandre i samme boligfelt og kjenner hverandre godt.

- Offerets familie bærer ikke nag til gjerningsmannens familie. De ser at dette er en tragedie på begge sider. Det kan skape en ro i hele nabolaget at de utviser en slik holdning, sier lensmannsførstebetjenten.

Fossland legger ikke skjul på at møtet ble følelsesladd.

- Det var sterke følelser. Man sitter ikke med steinansikt i en slik situasjon. Men hvis alle hadde vært så fornuftige som disse familiene, ville det vært fred i verden, sier Fossland.
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media