Forsvaret i Tyskland:

Offiser forkledd som flyktning skal ha planlagt tysk terrormassakre

En tysk offiser greide å bli registrert som asylsøker. Nynazisten ville utføre et attentat – og gi flyktninger skylda, men er politiet.

HOLDT TIL HER: Den siktede løytnanten (28) holdt til i denne tyske kasernebasen i Illkirch i Frankrike. Foto: Ronald Wittek / EPA / NTB scanpix
HOLDT TIL HER: Den siktede løytnanten (28) holdt til i denne tyske kasernebasen i Illkirch i Frankrike. Foto: Ronald Wittek / EPA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERLIN (Dagbladet): Avsløringen av det angivelige komplottet begynte å rulle midt i februar, da politiet på flyplassen i Wien fant en pistol gjemt på herretoalettet.

Den 28 år gamle tyske løytnanten ble anholdt da han dagen etterpå kom for å hente våpenet. Mannen ble satt fri etter at hans personalia var registrert. Men da østerrikske myndigheter sendte rapport til tysk politi, begynte varsellampene å blinke – for fingeravtrykkene befant seg allerede i systemet. Der tilhørte de riktig nok ikke 28-åringen, men en mann som mot slutten av 2015 ble registrert i Tyskland som syrisk flyktning.

Falsk identitet

Selv om «David Benjamin» ikke snakket mer enn et par ord arabisk, ble han likevel trodd på sitt utsagn om at han stammer fra Syria.

Etter hvert fikk han innvilget tidsbegrenset asyl, plass på et senter og utbetaling av økonomisk støtte. Hensikten med å la seg registrere på denne måten, skal ha vært å etablere grunnlaget for en terrorhandling – noe som understrekes av at 28-åringen hadde stjålet med seg over tusen skarpe skudd fra en militær skytebane. Politiet og ulike sikkerhetstjenester gransker nå om det kan være snakk om et organisert nazi-nettverk innenfor det tyske forsvaret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer