Offiser vurderer å kreve erstatning fra Forsvaret

Løytnanten som først ble refset for å ha beordret en kvinnelig soldat til å bade naken, vurderer nå å kreve erstatning fra Forsvaret etter at det ble klart at refsen ble trukket tilbake.

BEORDRET TIL NAKENBADING: Alice Asplund.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BEORDRET TIL NAKENBADING: Alice Asplund. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Det kan vi ikke utelukke. Vi har en dialog med medlemmet, men foreløpig er ingenting avklart, sier nestleder Torbjørn Bongo i Norges Offisersforbund til NRK.

Løytnanten ble refset høsten 2011 etter øvelsen der den kvinnelige soldaten hadde blitt beordret til å bade naken sammen med 30 andre mannlige soldater.

Etter at politiet hadde henlagt hennes anmeldelse, gikk kvinnen til militærpolitiet som først forflyttet offiseren og ga ham en bot på 2.500 kroner. Offiseren klaget saken inn for Klagenemnda for disiplinærsaker i Forsvaret, som først opprettholdt refselsen. Mandag denne uka meldte NRK at offiseren, etter tre års kamp, slapp refsen fordi det ikke ble funnet bevist at han hadde vært klar over hvordan kvinnen følte situasjonen og at hun hadde følt seg krenket.

Bongo sier til NRK at Offisersforbundet på vegne av løytnanten nå først og fremst ønsker å komme til en enighet med Forsvaret.

(NTB)