Offiserselev (21) fra Bergen savnet under øvelse

Sist sett i Flesberg ved 11-tiden lørdag. - Var helt utkjørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Mannen (21) er kadett ved Hærens krigsskole  på Linderud i Oslo, og meldt savnet i Lurdalen.
Forvaret opplyser til Dagbladet i natt at den savnede offiserseleven er fra Bergen, og at de nærmeste pårørende er varslet.

Politiet ble først varslet halvannet døgn etter at mannen sist ble sett av medsoldater - i 11-tiden lørdag, ved Søndre Ulland Gård i Flesberg. Forsvaret selv trappet gradvis opp letingen i helgen etter den savnede offisereleven. Blant annet ble et kompani fra HM Kongens Garde satt inn.

Politiet ble varslet ved 20-tiden søndag kveld og overtok ledelsen av leteaksjonen da Forsvaret selv ikke hadde gjort nioen framskritt.

- I natt er vi i ferd med å innkalle nye mannskaper, og fra klokka 08 skal hundre mann fra Sivilforsvaret, Røde Kors og Norsk Folkehjelp være klare, opplyser operasjonsleder Tor Stein Hagen ved Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Et politihelikopter og et Sea King Helikopter er vekselvis operative i området i natt, sammen med hundepatruljer og letemannskap på noen titalls personer.

Tross nattemørket er det oversiktlige leteforhold i området.

Den savnede offisereleven var ikke funnet ved 03-tiden.
- Helt utkjørt Laagendalsposten har vært i kontakt med kjentfolk i området, som forteller at soldaten var helt utkjørt da han ble sett på Søndre Ulland gård lørdag formiddag.

Talsmann for hæren, oberstløytnant Terje Hanssen, forklarer:
 - Det kan høres riktig ut, det er en fysisk krevende øvelse. Dette er et såkalt stridskurs og mestringsøvelse på slutten av skoleåret for offiserskandidatene. Det er endel av øvelsen at kadettene skal finne fram i terrenget aleine, og 21-åringen var på vei til et nytt punkt på egenhånd da han sist ble sett ved 11-tiden lørdag. Allerede en time seinere begynte øvingsledelsen å lete etter mannen, sier Hanssen til Dagbladet.

21-åringen og kullet hans er i ferd med å avslutte det første året av Hærens offiserutdannelse.
Øvelsen fortsetter - Det er i alt 86 kadetter og 34 veilederapparat og øvingsledelse på 34 på øvelsen, som normalt varer en ukes tid. Øvelsen fortsetter, sier talsmann Terje Hanssen.
Et kompani fra Garden på 100 soldater er også med. - KREVENDE ØVELSE:  Forsvaret begynte letingen allerede en time etter at den savnede 21-åringen sist ble sett, opplyser talsmann for Hæren, oberstløytnant Terje Hanssen. Foto: Forsvaret.
- KREVENDE ØVELSE: Forsvaret begynte letingen allerede en time etter at den savnede 21-åringen sist ble sett, opplyser talsmann for Hæren, oberstløytnant Terje Hanssen. Foto: Forsvaret. Vis mer