Offisersleder fyrer løs mot Bondevik

Leder Peter A. Moe i Norges Offisersforbund er overrasket over at folk ikke er enda mer misfornøyd med statsminister Kjell Magne Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv legger han ikke skjul på sin misnøye.

- At til sammen ca. 60 prosent svarer «god» og «middels» om Bondeviks håndtering av Irak-krisa stemmer ikke med det jeg opplever. 60 prosent burde svart «dårlig», sier fagforeningslederen om Dagbladets meningsmåling.

- Sein og upresis

- Bondevik har ikke vært klar nok om Irak-krisa. Det gikk veldig lenge før han sa noe. Han kom feil utpå og han har viklet seg inn i selvmotsigelser, som for eksempel da han sa at dersom FN vedtok en operasjon, så skulle vi uansett selv gjøre en selvstendig vurdering av saken. Da måtte Jan Petersen inn og rydde opp. Det synes jeg er merkelig når det er snakk om en statsminister. Han kom seint og var upresis, sier Moe.

- Profilert seg sterkere

- Men hva burde Bondevik og Petersen ha gjort?

- De burde ha konsentrert seg om Saddam Husseins latterliggjøring av FN-systemet, og de FN-resolusjonene vi faktisk har. Regjeringen burde ha profilert seg sterkere på det vi har vært med på å vedta i FN, sier Moe.

Han er opptatt av at norske politikere må støtte opp om norske styrker, dersom de først velger å sende dem ut på oppdrag.

- Ikke enig

Statsminister Bondevik imøtegår kritikken fra Moe:

- I utgangspunktet var dette utenriksministerens sak, men etter hvert ble det naturlig at også statsministeren involverte seg i debatten. Jeg er uenig i at vi har vært uklare. Vi har hele tida argumentert for FN-sporet og fulgt det konsekvent, sier statsministeren.