Offisielt savnet først i dag

NEW YORK (Dagbladet): Randi Kløve bodde på rom 1020 på Pickwick Arms Hotel i tre døgn. Etter at hun sjekket ut 28. februar, slutter alle spor etter bibliotekstudenten fra Voss. Først i dag kommer Randi Kløve på New York-politiets offisielle liste over savnede personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken er at ordlyden var uklar i første henvendelse fra Interpol.

- Dette innebærer ikke at det ikke har vært arbeidet med saken i ukene som er gått. Ambassaden i Washington har hele tida lagt vekt på at Kløve er savnet og må på den offisielle lista, sier visekonsul Jan Åge Larsen ved det norske konsulatet i New York. Da Dagbladet tidligere snakket med detektiv Kelly på det lokale politikammeret som dekker området, ga han klar beskjed om at det var Interpol og FBI som har ansvaret for saken. Politikammeret i 17. distrikt har hengt opp bilder av Randi.

Når Randi nå kommer på den offisielle lista, vil etterforskningen bli utvidet.

Usynlig

- Det merkelige er at ingen har lagt merke til henne. Selv ikke personen som sjekket henne ut, husker å ha sett henne, sier Harry Wittlin på Pickwick Arms.

- Hun har ikke brukt telefonen på værelset, og det har ikke kommet noen telefoner inn til henne. Hun kan ha hatt mobiltelefon, eller brukt telefonautomaten som koster mindre å bruke. Vi har også en internetttilgang i lobbyen, men heller ikke der husker noen å ha sett henne, sier Wittlin.

Pyntelig strøk

Hotellet ligger bare et steinkast fra det norske konsulatet, den norske sjømannskirken og distriktets politikammer. Området er nær FN-bygningen og et meget pyntelig og trygt boligområde.

Den eneste internettkafeen Dagbladet fant i nærheten lå på 57. gate og der hadde ikke Randi registrert seg dagene hun bodde på Pickwick Arms.