Offshore får juling

Oljerelaterte aksjer får som ventet gjennomgå fra åpning på Oslo Børs torsdag. Også Frontline og Nera faller kraftig fra åpning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det ble knall og fall i aksjer i oljeservice sektoren i USA i går. Den utløsende årsaken var oljeprisfall som følge av overraskende stor lageroppbygging.

Samtidig er det klart at det nå kan være en rekke investorer som tar gevinst i en sektor som relativt sett har klart seg bra i lenger tid. Ettersom den teknologitunge Nasdaq-indeksen har steget jevnt og trutt de siste ukene er det ikke usannsynlig at oljeservice er offer for en liten sektorerotasjon blant de profesjonelle investorene.

PGS som har gjort det svært bra de siste dagene faller med 4,1 prosent til 93,50 kroner. Også andre tunge offshore-aksjer som TGS Nopec, ProSafe og Fred. Olsen Energy får merke salgspresset og kursene er ned henholdsvis 4,4 prosent, 4,0 prosent og hele 8,9 prosent.

Den overraskende lageroppbyggingen i USA rammer ikke bare offshore-aksjene. Tankaksjerne har også fått unngjelde.

Etter at Frontline før helgen føk opp i 190 kroner har selgerne for alvor kommet på banen denne uka. Kursen falt 10 kroner mandag og en ny tier i går. Etter en halvtimes handel i dag er Frontline ned 11 kroner, eller 6,5 prosent, til 159 kroner. Til sammen tilsvarer dette et kursfall på over 16 prosent på tre dager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer