MASSIV LETEAKSJON:  Siden fredag har det vært et omfattende letearbeid fra flere land etter det savnede malaysiske flyet. Her på bildet jobber personell fra det indonesiske luftforsvaret om bord på et militært overvåkningsfly over Malakka-stredet.  Foto: EPA / NTB Scanpix
MASSIV LETEAKSJON: Siden fredag har det vært et omfattende letearbeid fra flere land etter det savnede malaysiske flyet. Her på bildet jobber personell fra det indonesiske luftforsvaret om bord på et militært overvåkningsfly over Malakka-stredet. Foto: EPA / NTB ScanpixVis mer

Offshorearbeider på norskeid rigg hevder han så savnet fly i flammer

Varslet malaysiske myndigheter på e-post.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den newzealandske offshorearbeideren Michael Jerome McKay hevder i en e-post at han så det savnede flyet fra Malaysia Airlines på vei ned i flammer utenfor kysten av Vietnam forrige fredag, melder bransjeavisa Upstream.

Brennende i lufta
«Jeg er på riggen Songa Mercur utenfor Vung Tau. Observasjonen ble gjort på følgende overflateposisjon: Lat 08" 22? 30.23" N; Long 108" 42? 22.26" E.»
- Jeg observerte (flyet ?) brennende i lufta, 265 grader til 275 grader på kompasset sett fra vår posisjon. Det er veldig vanskelig å bedømme avstanden, men jeg vil si 50-70 kilometer der kompasset viste 260 - 275 grader i vår posisjon, skriver McKay i e-posten til vietnamesiske og malaysiske myndigheter.

Granskes   - Gentlemen, jeg tror jeg så det malaysiske flyet komme ned, skriver newzealanderen som forteller at flyet så ut til å være helt og at tidspunktet for observasjonen skal stemme med det myndighetene har opplyst. 
McKay skal ha sett flyet i 10-15 sekunder og at det fløy lavere enn det som var vanlig å se fra riggen.

Malaysia Airlines' Flight 370 forsvant brått fra radaren over Sørkinahavet på vei fra Kuala Lumpur til Beijing. Om bord var 227 personer og et mannskap på tolv.

McKay skal først ha sendt en e-post til både vietnamesiske og malaysiske myndigheter, men ikke fått svar.
 Men ifølge den amerikanske TV-kanalen NBC opplyser Malaysias samferdselsminister påstandene fra offshorearbeideren.

McKay jobber på en rigg tilhørende Songa Offshore som er et norskeid selskap. Dagbladet har vært i kontakt med styreleder Bjørnar Iversen. Han henviser videre til det japanske oljeselskapet som har leid inn riggen.
Det har ikke lyktes Dagbladet å komme kontakt med selskapet foreløpig.