- OFKV har for liten erfaring fra krigssoner

Mener utenriksminister Espen Barth Eide.

KRITISK: Utenriksminister Espen Barth Eide uttrykte skepsis til den internasjonale organisasjonen som overvåker forbudet mot kjemiske våpen da han ble intervjuet av NTB tidligere i uka.  Foto: Johannes Worsøe Berg
KRITISK: Utenriksminister Espen Barth Eide uttrykte skepsis til den internasjonale organisasjonen som overvåker forbudet mot kjemiske våpen da han ble intervjuet av NTB tidligere i uka. Foto: Johannes Worsøe BergVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Utfordringen for OFKV er at det er en organisasjon som er verdensledende på teknisk kompetanse, men at de har liten erfaring med å operere i en konfliktsone, sa utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) til NTB tidligere denne uken.

Han pekte på at organisasjonen stort sett har vært i land der inspeksjoner er enkelt å utføre.

- De fleste medlemslandene er enten land som har erklært både at de har våpen og hvor det er våpen. Eller det er land som skal dokumentere at de ikke har kjemiske våpen. Og da skal de bare vise fram farmasøytisk industri og kunstgjødselfabrikker og sånt.

- Det man må gjøre er å koble OFKVs fagkompetansen til det som deler av FN har, nemlig erfaringen fra det å være i en krigssone, sa utenriksminister Eide videre.

(NTB)