Ofre for millionspill

Ekteparet Rolv Sjølshagen (82) og Ada Lindboe (81) bestemte seg for å selge sin praktfulle, men tungvinte eiendom i Asker. De ville avslutte livet i en lettstelt leilighet i Oslo. De la all sin tillit i fanget på eiendomsmekler Frank Gjesdal (43). Det angrer de bittert på i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet kan i dag avsløre den opprivende historien om salget av ekteparets eiendom Båstad Terrasse 18 i Asker kommune. En eiendom som har tilhørt Rolv Sjølshagens familie gjennom generasjoner.

Da det aldrende ekteparet i fjor vår tok kontakt med Aktiv Eiendomsmegling på Frogner i Oslo, ante de ingenting om at de skulle bli ofre i det som kan se ut som et spill om store penger rundt salget av eiendommen, som har vært i Sjølshagens families eie siden 1922.

Dagbladet kjenner til at eiendomsmekler Frank Gjesdal avtalte med en potensiell kjøper at kjøperen skulle få overta eiendommen for fire millioner kroner. Gjesdal gjør det samtidig klart for kjøperen at han i løpet av kort tid vil skaffe en ny takst på eiendommen. Den nye taksten vil være minst en million kroner høyere, ifølge mekleren.

Et lydbånd Dagbladet har fått tilgang på viser at mekleren, som betaling for den billige eiendommen, skal få 200000 kroner under bordet av kjøperen.

Gjesdals og kjøperens millionspill om eiendommen skjer uten at det eldre ekteparet aner noe som helst. De er derimot helt overbevist om at de har truffet en kjekk og profesjonell eiendomsmekler som vil hjelpe dem på beste måte. I dag sitter de desillusjonert tilbake og føler seg alvorlig sveket.

Som en sønn

- Han visste jo at han hadde med to gamle og syke mennesker å gjøre, to mennesker som hadde slitt for livsverket sitt, utbryter Ada Lindboe når hun får høre om spillet rundt eiendomshandelen.

Da ekteparet Sjølshagen og Lindboe i fjor vår kontaktet Aktiv Eiendomsmegling, var det med ønske om å skaffe seg en mer lettstelt leilighet. Samtidig måtte de selge familieeiendommen Båstad Terrasse 18. Mekler Gjesdal sa seg villig til å skaffe dem en ny leilighet, i tillegg til at han ville hjelpe dem med salget av «livsverket».

- Jeg fikk et virkelig godt inntrykk av ham. Vet du hva? Jeg sa til ham at «jeg føler det nesten som om jeg har fått en ny sønn, jeg».

Slik beskriver Lindboe mekleren som kom hjem til dem og kjørte dem til visning i deres nye leilighet på Ullerntoppen i Oslo.

Taksten økte

Prakteiendommen i Asker ble aldri lagt ut for salg på det åpne markedet. Det var Gjesdal som bestilte takstmann som fastsatte verdien til 3,9 millioner kroner. Det var Gjesdal som framskaffet potensielle kjøpere. Og Gjesdal skal også ha fortalt ekteparet at en pris på fire millioner burde de være fornøyd med.

- Vi stolte på ham, sier ekteparet.

Dagbladets undersøkelser viser at eiendommen først ble taksert til fire millioner kroner. Da eiendommen kort tid seinere ble taksert på nytt, var taksten plutselig kommet opp i 5,6 millioner kroner.

- Jeg har aldri blitt så skuffet over noe menneske, sier Ada Lindboe.

LYKKELIGE TIDER: Eiendommen har vært i Rolv Sjølshagens families eie siden 1922. Her er han sammen med Ada Lindboe i hagen på den praktfulle eiendommen med sjøutsikt.