Ofrene ble ikke knivstukket samtidig

Obduksjonsrapport fra Tasta-drapene klar i dag.

TASTA-DRAPENE: 
En mann er funnet død, og en kvinne er kjørt kritisk skadet til Stavanger Universitetssykehus etter en hendelse på Tasta i Stavanger, mandag 1. juli 2013.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
TASTA-DRAPENE: En mann er funnet død, og en kvinne er kjørt kritisk skadet til Stavanger Universitetssykehus etter en hendelse på Tasta i Stavanger, mandag 1. juli 2013. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den foreløpige obduksjonsrapporten etter drapene i Stavanger forrige uke viser at det drepte ekteparet ikke ble knivstukket samtidig. Politiet vet fortsatt ikke hva som var motivet for drapene.

Rapporten viser at den 55 år gamle faren var alene i huset med gjerningsmannen da han ble knivstukket og drept. Politiet opplyser at faren trolig døde en gang mellom klokken 14 og 17 på ettermiddagen 1. juli.

Den 52 år gamle moren kom trolig hjem senere samme ettermiddag eller kveld. Hun døde på sykehuset av stikkskader den påfølgende natten.

Politiet vet hvilken kniv som ble brukt, men motivet for drapene på Tasta i Stavanger er fortsatt ikke kjent.

- Det vil ta noe tid, kanskje måneder, før den endelige obduksjonsrapporten er klar. Når endelig obduksjonsrapport er klar, vil saken gå til påtalemessig avgjørelse, opplyser etterforskningsleder Ernst K. Rossebø i en pressemelding.

Den antatte gjerningsmannen døde i en frontkollisjon med et vogntog samme kveld som drapene skjedde.

Spesialenheten for politisaker vil se nærmere på politiets avgjørelse om å ikke rykke ut etter en nødmelding som ble ringt inn av en 12 år gammel gutt 16.30 på ettermiddagen.

Gutten hadde hørt rare lyder fra huset der drapene skjedde. Nær fire timer etter varslingen til 112 ble ekteparet funnet drept.

(NTB)