GJØVIK TINGRETT:  Over 100 fornærmede får til sammen 7,11 millioner kroner i oppreisning etter å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av en tidligere musikklærer som er tiltalt i Gjøvik tingrett.


Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GJØVIK TINGRETT: Over 100 fornærmede får til sammen 7,11 millioner kroner i oppreisning etter å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av en tidligere musikklærer som er tiltalt i Gjøvik tingrett. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Ofrene for eks-lærerens overgrep får 7 millioner i oppreisning

Seksuelt misbrukt av musikklærer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 100 fornærmede får til sammen 7,11 millioner kroner i oppreisning etter å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av en tidligere musikklærer som er tiltalt i Gjøvik tingrett.

Oppreisningsbeløpet er framforhandlet mellom partene parallelt med at straffesaken har gått for Gjøvik tingrett de siste to månedene.

Kravet fra bistandsadvokatene, som samlet beløper seg til 7,11 millioner kroner, er akseptert av den tidligere musikklæreren etter forliksforhandlinger, ifølge forsvareren hans, advokat Per Espen Eid.

- Han innser at han har påført mange av de fornærmede traumer som gir grunnlag for oppreisningserstatning. Dette er hans bidrag til å gjøre rettssaken litt mindre belastende for de fornærmede, sier Eid til NTB.

Tiltalen omfatter 225 punkter og 110 fornærmede - de aller fleste av dem jenter fra 9 til 15 år. Dette er trolig en av de mest omfattende overgrepstiltalene som er behandlet i en norsk domstol. De aller fleste av forholdene er overgrep begått i nettbaserte snakkekanaler.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram