Ofrene for togtragedien minnet

Rena: Biskop Rosemarie Köhn talte til en godt besøkt kirke da togkatastrofen på Åsta for ett år siden ble markert med en enkel minnehøytidelighet på Rena torsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Biskopen hadde på forhånd sendt invitasjonsbrev til overlevende og etterlatte, og flere av dem hadde også funnet veien til Åmot kirke i anledning ettårsmarkeringen. Også en rekke av dem som deltok i rednings- og oppfølgingsarbeidet fylte benkeradene i Åmot kirke. Biskop Rosemarie Köhn har full forståelse for at mange av de overlevende og pårørende likevel valgte å være sammen med mennesker de kjenner og er glade i nettopp på denne spesielle dagen.

b> - Fra dag til dag dette året har dere kjent på smerten over å ha mistet, savnet, tomheten, fraværet. Utallige ganger har du snudd ditt ansikt og sett deg tilbake - på det som var, på det gode, på gleden, kjærligheten mellom dere, men også på det vanskelige, det vonde, det som skulle vært annerledes, sa biskopen.

- Gjennom dette året har dere kanskje også opplevd at livet bærer i seg nye muligheter; at sorgen langsomt forløser nye krefter, nytt liv, selv om vi ikke klarer å overskue det når man går inn i sorgen. Likevel er det vår erfaring, noe vi vet, trøstet Rosemarie Köhn. Hun leste også tre vers som en av vår tids salmediktere, Svein Ellingsen, skrev etter selv å ha mistet en liten datter i en ulykke.

Tidligere på dagen lød kirkeklokkene, etterfulgt av ett minutts stillhet i Rena sentrum, til minne om dem som mistet livet i Åsta-ulykken.

(NTB)

MINNESTUND:</B>Biskop Rosemarie Köhn talte under minnegudstjenesten i Rena kirke torsdag kveld, på 1-årsdagen for togulykken som krevde 19 menneskeliv. Rundt 200 mennesker hadde funnet veien til kirken.