Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ofrene har trolig blitt drept med slegge

Nye barbariske opplysninger etter at 177 lik ble funnet i massegraver i Mexico.

LIKFUNN:  Et av ofrene blir fraktet inn på et likhus i Matamoros. I alt 177 personer har så langt blitt funnet drept i byen San Fernando i Mexico. Foto: AP Photo/Alexandre Meneghini/Scanpix
LIKFUNN: Et av ofrene blir fraktet inn på et likhus i Matamoros. I alt 177 personer har så langt blitt funnet drept i byen San Fernando i Mexico. Foto: AP Photo/Alexandre Meneghini/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Få patronhylser har blitt funnet ved massegravene i San Fernando i delstaten Tamaulipas i Mexico, hvor 177 personer ble funnet drept i begynnelsen av denne måneden. Heller ingen andre bevis leder politiet til å tro at ofrene skal ha blitt skutt og drept.

De fleste av ofrene skal imidlertid ha blitt påført store hodeskader, og en slegge som ble funnet på åstedet antas å ha bli brukt i henrettelsene, skriver Washington Post.

Letingen etter flere mulige ofre pågår fortsatt, og myndighetene i Tamaulipas opplyser at de forventer at dødstallet vil stige. 34 gravsteder har så langt blitt funnet spredt i den lille byen, som har 60 000 innbyggere.

Kapret buss Mye tyder på at de døde er mexicanere og sentralamerikanere som var på vei til USA for å jobbe. Bare noen få av likene har blitt identifisert, blant dem en lokal bilselger, en sosialarbeider og en immigrant fra Guatemala.

Myndighetene antar at 122 av de døde er passasjerer som ble dratt ut av en kapret buss i nærheten av San Fernando. Bussen var på vei til USA.

76 mistenkte har blitt arrestert. En av dme som ble arrestert er den antatte bandelederen Martin Omar Estrada Luna, kjent som «El Kilo», fra narkokartellet Zetas i San Fernando.

- Flere måneder Motivet for ugjerningen er så langt bare på spekulasjonsstadiet.

ARRESTERT:  Den antatte lederen av narkokartellet Zetas ble pågrepet i etterkant av gravfunnene, mistenkt for å ha planlagt og bestilt drapene. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
ARRESTERT: Den antatte lederen av narkokartellet Zetas ble pågrepet i etterkant av gravfunnene, mistenkt for å ha planlagt og bestilt drapene. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer

- Massegravene er kanskje resultatet av forskjellige konfrontasjoner og kriminelle handlinger som har blitt begått over flere måneder, sier viseguvernør i Tamaulipas, Morelos Cancesco Gomez, til Washington Post.

Han opplyser at myndighetene fortsatt leter etter et helt busslass med passasjerer som forsvant ved grensa i mars.

Familien til de 177 ofrene mottok aldri noen krav om løsesum, og det later derfor til at de ikke har blitt drept for en stor sum penger, annet enn det de må ha hatt på seg.

Det er heller ingen åpenbare forklaringer for hvorfor de skal ha blitt drept på et så barbarisk vis.

- Sendte halve sønnen I august i fjor ble 72 immigranter fra Sentral- og Sør-Amerika kidnappet og drept. Etter massakren sendte Mexicos president, Felipe Calderon, mexicanske soldater til byen for å gjenvinne kontrollen. Men etter hvert som oppmerksomheten avtok, ble soldatene trukket ut av byen og narkogjengene returnerte.

- Folk begynte å forsvinne. Først var det personer med penger, deretter var det hvem som helst. De kidnappet en bondesønn og krevde 10 000 dollar, og da han ga dem 5000 dollar - som var alt han hadde - sendte de halve sønnen til faren, sier Ramon Ruiz, en kirkelig assistent i San Fernando.

DREPT:  Enka etter Feliciano Tagual Ovalle fra Guatemala viser et bilde av mannen sin. Han er en av de få som så langt har blitt identifisert blant de i alt 177 ofrene. Foto: EPA/SANDRA SEBASTIAN/Scanpix
DREPT: Enka etter Feliciano Tagual Ovalle fra Guatemala viser et bilde av mannen sin. Han er en av de få som så langt har blitt identifisert blant de i alt 177 ofrene. Foto: EPA/SANDRA SEBASTIAN/Scanpix Vis mer

De siste fire årene har om lag 35000 personer blitt drept, og flere tusen er savnet, siden president Felipe Calderon i 2006 erklærte krig mot narkokartellene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media