Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ofrene i helikopterulykka skal ha jobbet i sju forskjellige selskaper

Ble fraktet til Bergen fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FLESLAND (Dagbladet): Fredag like før klokka 12.00 gikk alarmen etter at et helikopter gikk ned på Turøy i Fjell kommune i Hordaland. Alle 13 om bord på helikopteret var antatt omkommet da redningsaksjonen rundt havariet var avsluttet klokka 17.00 fredag ettermiddag.

Like før klokka 22.00 fredag, ankom en rekke av ofrene Flesland lufthavn. Det ble deretter kjørt kolonne med politibiler og begravelsesbiler til Gades institutt på Haukeland sykehus. Dagbladet talte til sammen 17 biler.

- Det vil bli arbeidet videre med obduksjon og identifisering i morgen i samarbeid med Kripos, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt til Dagbladet.

Nå starter arbeidet med å finne ut hva som forårsaket helikopterstyrten. Samtidig har Vest politidistrikt søkt bistand fra Kripos' nasjonale ID-gruppe. ID-gruppa er internasjonalt anerkjente eksperter på identifisering av avdøde, og har sendt et team på omkring 20 personer for å bidra i arbeidet.

Helikopteret var på vei fra Gullfaks-plattformen i Nordsjøen til Bergen lufthavn Flesland da det styrtet fredag.

Tre fra Rogaland Da aksjonen, der både flere fartøy i lufta og til vanns hadde bidratt, hadde politiet funnet 11 av de antatt 13 omkomne.
11 av de 13 av dem om bord var nordmenn. Én var italiener og én var brite. 11 av de omkomne arbeidet på oljeplattformen. To jobbet for selskapet CHC Helikopter Service, som drifter og eier helikopteret.

Skandinavisk sjef i Halliburton, Charles Miller, bekrefter overfor Dagbladet at den britiske statsborgeren som omkom jobber for dem.

FRAKTET TIL RETTSMEDISINSK: Kolonnen fraktet likene til Gades institutt på Haukeland sykehus. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FRAKTET TIL RETTSMEDISINSK: Kolonnen fraktet likene til Gades institutt på Haukeland sykehus. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Ifølge Stavanger Aftenblad kommer tre av de omkomne fra Rogaland.

- Vi har fått anmodning fra Vest politidistrikt om å foreta varsling av tre pårørende. To fra Strand, og én fra Sandnes, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Tor Helge Stavik til Aftenbladet.

Ifølge avisa var de omkomne ansatt i til sammen sju selskapene. Dagbladet har ikke kunnet verifisere alle disse arbeidsgiverne.

Fire norske tilknyttet Aker Alle de ansatte var på jobb for Statoil, men flere jobbet for leverandører til den statlige oljegiganten. Blant dem, var fire tilknyttet oljeserviceselskapet Aker Solutions:

Kommunikasjonssjef i Aker Solutions, Bunny Nooryani, sier til Dagbladet at tre av selskapets ansatte innenfor vedlikehold og modifikasjoner i Norge var om bord i helikopteret. I tillegg var en av person om bord innleid av oljeservicebedriften. Alle de fire omkomne med tilknytning til Aker Solutions, var nordmenn.

- En stor familie Fire andre av de omkomne var ansatt i den amerikanske oljeservicegiganten Halliburton. Dagbladet møtte hovedtillitsvalgt i Halliburton Norge, Knut Nesland og selskapets skandinaviasjef Charles Miller på pårørendehotellet Scandic Bergen Airport seint søndag kveld. Familien til alle de fire er i Bergen i kveld.

SØRGER:
De pårørende er samlet på Scandic Bergen Airport fredag kveld etter helikopterulykken.
Fra venstre skandinavisk sjef i Halliburton, Charles Miller og Knut Nesland, hovedtillitsvalgt i Halliburton Norge.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
SØRGER: De pårørende er samlet på Scandic Bergen Airport fredag kveld etter helikopterulykken. Fra venstre skandinavisk sjef i Halliburton, Charles Miller og Knut Nesland, hovedtillitsvalgt i Halliburton Norge. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

- Det er tøft. Dette er en veldig tøff dag for alle ansatte og pårørende. Vi i Halliburton er som en stor familie, sier Nesland til Dagbladet.

- Det er viktig for oss å vise sympati med alle og det er mange som er rammet. Vi vil gi all støtte og kan til familiene, sier Miller.

Kommunikasjonssjef Emily Mir ved selskapets hovedkontor i Houston, Texas, opplyser til Dagbladet at de av respekt for ofrenes familier ikke ønsker å gå ut med ytterligere informasjon om ofrene som er ansatt i selskapet.

- Vi har fått beskjed om at de ansatte er savnet. Vi bistår Statoil og lokale myndigheter i deres rednings- og varslingsarbeid og avventer ytterligere informasjon om våre ansatte, skriver Mir.

- Våre tanker går til ofrene og deres nærmeste, skriver hun.

Følger opp Aker Solutions sier de mobiliserte beredskap umiddelbart etter å ha hørt om ulykken.

- Vi følger opp med de pårørende nå, og har gjort det noen timer. Vi følger opp så godt vi kan, og tilbyr støtteapparater både til ansatte og pårørende ved behov, sier hun til Dagbladet.

Aker Solutions' konsernsjef, Luis Araujo, var også til stede på pårørendemottaket ved Scandic-hoteller på Flesland i kveld.

- Det er utrolig trist. Vi føler en dyp sorg, og det kommer til å ta tid å ta dette innover seg. Vi er veldig fokusert på å ivareta familiene og vennene til de omkomne, sier hun.

Hele Norges coronakart