LURT I SEX-FELLA: Den svært unge ransligaen kom i kontakt med mennene på nettsteder der de to jentene, som den gang bare var 17 og 19 år gamle, avtalte sex med hvert enkelt offer, før han ble bedt om å komme til en bestemt adresse på Majorstua i Oslo. Foto: Øistein Norum Monsen
LURT I SEX-FELLA: Den svært unge ransligaen kom i kontakt med mennene på nettsteder der de to jentene, som den gang bare var 17 og 19 år gamle, avtalte sex med hvert enkelt offer, før han ble bedt om å komme til en bestemt adresse på Majorstua i Oslo. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Ofrene krever oppreisning etter å ha blitt lurt i sex-felle

Krever opp mot 100 000 kroner etter at sex-møtet de trodde de skulle på, endte med ran, mishandling og utpressing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sex-fellene som den tiltalte ransligaen, bestående av to menn på 19 og 26 år og to kvinner på 19 og 21 år, la ut våren 2011 kan komme til å koste de tiltalte dyrt.

Sju av de åtte ofrene i saken varsler at de vil kreve opp mot 100 000 kroner bare i oppreisning etter det de ble utsatt for.

Sex-feller Etter å ha avtalt sex-treff med ei jente på internett, ble mennene lokket til en leilighet på Oslos vestkant med en idé om at de skulle ha sex. Etter at ofrene skal ha kledd seg nakne, stormet to ukjente menn inn og på forskjellig vis truet, mishandlet og presset ofrene for eiendeler og penger.

Dersom ofrene ikke gjorde som de sa, ville de sende nakenfilmene av dem til familie og sjefer, ifølge tiltalebeslutningen.

De tiltalte har erkjent de faktiske forhold og til uka møter ofrene gjerningspersonene i Oslo tingrett. Ofrene, som alle er menn i 30-50-åra fra Østlandet, ble blant annet presset til å oppgi pinkoder til bankkort og nettbanker mens de ble holdt i fangenskap.

Ranerne skal ha truet med forskjellige typer våpen og verktøy. Ifølge VG skal det også ha vært en pitbull til stede.

Oppreisning I tiltalen varsles det at ofrene til sammen vil kreve erstatning for over 450 000 kroner for deres økonomiske tap. I tillegg varsles det oppreisning for det de har blitt utsatt for. Sju av de åtte ofrene kommer til å kreve opp mot 100 000 kroner i oppreisning fra de tiltalte.

- Dette er en nøye planlagt kriminell handling, med potensielt stort utbytte og liten oppdagelsesrisiko. Det er utført ved bruk av grov vold og svært alvorlige trusler, samt at de har utnyttet folk i en sårbar posisjon. De fornærmede har levd i frykt etter det de ble utsatt for, sier bistandsadvokat Aase Karine Sigmond til Dagbladet.

Sammen med søstera Kirsten Sigmond og kollega Håvard Flatland, representerer Advokatene Sigmond og Ysen sju av de åtte ofrene i saken.

- De fornærmede har hatt det kjempetøft og har opplevd en todelt frykt, de har vært redde for å bli avslørt og de har fryktet represalier fra de som står bak, sier advokat Kirsten Sigmond.

Det åttende offerets bistandsadvokat, Stian Mæland, opplyser at de krever oppreisning i saken etter rettens skjønn. Det er dommeren som bestemmer hva det eventuelle oppreisningsbeløpet skal være.

Forberedt En 19 år gammel mann, som var 16 år på gjerningstidspunktet, pekes ut som hovedmann i saken. Han erkjenner straffskyld.

- Han erkjente straffskyld allerede sommeren 2011. Han angrer veldig på det han har gjort, sier hans forsvarer, advokat Annette Barlinn i Advokatfirmaet Staff.

Hun sier hans klient er forberedt på at det vil bli rettet høye erstatning- og oppreisningskrav mot ham.

- Det er han forberedt på. Det vil bli et tema i retten der han skal forklare sitt syn på det, sier hun.

Alle de fire tiltalte erkjenner de faktiske forhold, ifølge politiet. Forsvareren til en jente (19) ønsker ikke å kommentere saken. Dagbladet har ikke fått kontakt med de øvrige forsvarerne.