Ofrene skal sikres oppfølging

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp’s Jan Arild Ellingsen hevder i Dagbladet at Arbeiderpartiet og jeg er mer opptatt av de kriminelle enn de som rammes av forbryterne. Det går an å ha to tanker i hodet samtidig. For samtidig som den rødgrønne regjeringa reformerer kriminalomsorgen og vil redusere kriminalitet gjennom bedre rehabilitering, satser vi sterkt på å sikre bedre oppfølging av kriminalitetsofre.

Ellingsen unnlater behendig å nevne rekken av tiltak regjeringa har gjort for å styrke ofrenes stilling. Fornærmede og etterlatte i straffesaker har fått utvidet rett til bistandsadvokat, bedre muligheter til å bli hørt og krav på mer informasjon. Ofrene har også fått rett til gratis konsultasjon med advokat for å vurdere forhold av betydning for anmeldelse på en rekke nye saksområder.

Voldsoffererstatningen er doblet, og flere grupper har fått rett til denne type erstatning. Dette er bare noen eksempler. Totalt er det fra 2006 til 2009 satt av om lag 90 millioner kroner til innsats knyttet til fornærmede, pårørende, volds- og kriminalitetsofre.

Vi tar ofrene på alvor, selv om Jan Arild Ellingsen påstår det motsatte.