OFRENE

AUSTBØ (Dagbladet): Natt til i går mistet to hustruer sine ektemenn. Fem barn fikk revet sin far vekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmannsbetjent Trond Kristian Kirkeby (41) og lensmann Sigurd Wang (47) var godt likt og allment kjent som hedersmenn.

De klarte den vanskelige balansegangen - å være lovens håndhevere og samtidig delta aktivt i lokalmiljøet.

Wang etterlater seg en datter på 19 år som studerer og en sønn på 23 år som jobber i kystvakta. Kona er kultursjef i den lille øykommunen på Helgelands-kysten.
Wang kom opprinnelig fra Alstahaug, flyttet til Herøy tidlig på åttitallet. Etter mange år som lensmannsbetjent var han på slutten av åttitallet og i begynnelsen av nittiåra sosialleder i kommunen, før han i 1994 ble ansatt som lensmann på Herøy og Dønna.

I Sandnessjøen sitter tre små jenter igjen. De har mistet faren sin, lensmannsbetjent Trond Kristian Kirkeby. Døtrene på 3, 7 og 12 år må vokse opp uten far.
Politimannen som tidlig på åttitallet kom til Helgelands-kysten fra Furnes på Hedmark, hadde slått rot i Nord-Norge. Ved siden av familielivet og jobben, var det barneidrett som lå nærmest hjertet til 41-åringen.

<B>SKUTT:</B> Sigurd Wang 47 år (t.v.) etterlater seg kone, datter og en sønn. Trond Kristian Kirkeby 41 år etterøater kone og tre små døtre.